Foto: Publicitātes foto

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde nolēmusi slēgt ar AS "UPB" līgumu par apbūves tiesības piešķiršanu nekustamam īpašumam Dūņu iela 5, Liepājā uz 30 gadiem lielgabarīta dzelzsbetona konstrukciju ražošanai, informē Liepājas SEZ. Attēlā Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Meldru/ Dūņu ielas uzņēmējdarbības teritorija.

Meldru/ Dūņu ielas industriālās teritorijas attīstība nākotne būs saistīta ar "Liepājas industriālo parku", ko atbilstoši 2018. gadā noslēgtajam nodomu protokolam un pirkuma līguma Liepājas SEZ pārvalde attīsta uzņēmuma "Liepājas metalurgs" bijušajā teritorijā, rēķinoties ar Liepājas ezera tuvumu un pilsētas iedzīvotāju vajadzībām un vidi. Tas plānots kā zaļākais industriālais parks Baltijā un varbūt pat visā Eiropā, kurā veidotos un strādātu moderni, tehnoloģiski augsti attīstīti uzņēmumi.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš atzīst, jebkura attīstība ir loģiska un pamatota. "Uzņēmumi, kas šeit strādā 10 un vairāk gadus ir uzaudzējuši savu jaudu, kompetenci un izveidojuši savus inženieru/ ekspertu centrus uzņēmumu iekšienē. Tas arī ir galvenais priekšnoteikums, kāpēc uzņēmumi ar pieredzi pārdomāti attīstās un būvē savas rūpnīcas, izmantojot arvien modernākas tehnoloģijas."

Liepājas SEZ pārvaldē teic, ka katrs jauns uzņēmums ir kā satelīts, kas raida neredzamu signālu un pievilina jaunus uzņēmumus Liepājai, kurai ir izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums, osta, lidosta, dzelzceļš un cita veida infrastruktūra. Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis atgādina, ka Liepājas SEZ pārvalde pirms vairāk nekā trim gadiem solīja Liepājā četru gadu laikā uzbūvēt 10 jaunas rūpnīcas. "Šobrīd šis līgumu skaits jau ir vairāk nekā 10. 11 rūpnīcas ir vai nu jau uzbūvētas vai tiek būvētas."

Jāatgādina, ka Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Meldru/ Dūņu ielas uzņēmējdarbības teritorijā pašvaldība un Liepājas SEZ pārvalde izveidoja 2015. gadā. Pirms tam teritorijā auga niedres un pletās purvs, ielu vietā bija dubļaini, bedraini ceļi un bija grūti piebraukt, nebija gājēju celiņu un apgaismojuma.

Foto: publicitātes foto. Attēlā Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Meldru/ Dūņu ielas uzņēmējdarbības teritorija pirms labiekārtošanas.

Tāpat nupat prāmja operators "Stena Line" paplašināja savu ģeogrāfiju un turpmāk vienu reizi nedēļā prāmja līnijas maršrutā Liepāja-Traveminde Vācijā iekļauta arī Karlskrūna Zviedrijā. Skandināvijas virziens ir interesants gan "UPB", gan citiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!