Foto: LETA

Ņemot vērā, ka vilcienu iepirkuma naudas plūsmu bija plānots finansēt no veco mašīnu nodokļa, tad ar 95% varbūtību var teikt, ka jaunu reģionālo vilcienu nebūs vismaz līdz 2027. gadam, tā sociālajā tīklā "twitter" sestdien satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) atbildēja uz kāda šī tīkla lietotāja jautājumu, kad gaidāms iepirkums.

Ziņu aģentūra LETA ceturtdien vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis pārskatīt Satiksmes ministrijas (SM) virzītos grozījumus likumā, kas paredzēja ar transportlīdzekļa reģistrācijas nodokli aplikt vieglos automobiļus, kuri ir vecāki par pieciem gadiem un pēc ievešanas no ārvalstīm tiek reģistrēti Latvijā.

Kariņš koalīcijas partiju sanāksmē aktualizēja jautājumu par šiem grozījumiem, uzsverot, ka SM kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju būs jāpārstrādā piedāvātais auto reģistrācijas nodoklis un jāpiedāvā jauns risinājums, ziņoja aģentūra. "Jābūt stimulējošam mehānismam ar ilgtermiņa ieguvumu videi un sabiedrībai. Esošais piedāvājums to nenodrošina," mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja Kariņš.

Ministru kabinets atbalstījis grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, atsakoties no kritizētās idejas ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli.

Piektdien Ministru kabinets atbalstīja grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, atsakoties no kritizētās idejas ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli. Iepriekš Satiksmes ministrija (SM) bija izstrādājusi grozījumus attiecīgajā likumā, paredzot no 2021.gada 1.janvāra ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā, ziņoja LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!