Foto: LETA
Covid-19 izraisītās pārmaiņas tūrisma nozarē mudina Rīgu izveidot par tūrisma hibrīdpasākumu centru, ceturtdien darījumu un pasākumu tūrisma forumā norādīja eksperti.

Atklājot forumu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns norādīja, ka Covid-19 apstākļi liek mainīties darījumu tūrisma nozarei, mudinot attīstīt pasākumus hibrīdformātā, proti, pasākumu organizēšanu nodrošinot gan klātienē, gan attālināti.

Rožkalna ieskatā, pasākumi hibrīdformātā, virtuālās konferences, izstādes un kontaktbiržas saglabāsies arī tad, kad pasaule būs uzvarējusi Covid-19. LIAA direktors pauda pārliecību, ka jaunajos apstākļos Latvijā ir jāspēj savienot šķietami nesavienojamas lietam, piemēram, piedāvājot Rīgā rīkot starptautiskus pasākumu hibrīdformātā, nodrošinot pasākumu gan klātienē, gan attālināti, piedāvājot interesantu un aizraujošu saturu.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis piebilda, ka viņa vīzija ir attīstīt Rīgu kā Baltijas un Ziemeļvalstu metrapoli hibrīdpasākumu jomā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone (JV) informēja, ka viņas vadītās komitejas izaicinājums būs izveidot tādu nozaru politikas atbalsta mehānismu, kura ietvaros tiks identificētas dažādu nozaru problēmas un vajadzības, vienlaikus palīdzot šīs problēmas risināt. Rīgas atbalsts attieksies arī uz darījumu tūrisma nozari. Andersone uzsvēra, ka darījuma tūristiem Rīgā ir jājūtas kā Rietumeiropas galvaspilsētā.

Savukārt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks Jānis Upenieks atzina, ka Covid-19 pandēmija tūrisma nozarei liek piemēroties jauniem apstākļiem, tāpēc nozares turpmākā attīstība būs atkarīga no valsts, pilsētu un nozares pārstāvju sadarbības vienota mērķa sasniegšanā. Upenieks uzsvēra, ka valsts ir gatava sniegt atbalstu nozarei.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) piebilda, ka darījumu tūrisms ir jāattīsta, jo tam ir liela pievienotā vērtība. Tāpat ministrs informēja, ka šīs nedēļas laikā tiks pabeigts darbs pie atbalsta pasākumiem tūrisma nozarei un drīzumā par to varētu lemt valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!