Foto: Evija Trifanova/LETA
Atbalsta mehānismiem uzņēmējiem un darba ņēmējiem bija jābūt zināmiem vienlaikus ar ārkārtējās situācijas ieviešanu valstī un jaunu ierobežojumu ieviešanu, pauž Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Viņš norādīja, ka pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas apkalpošanas nozarē strādājošie bijuši gatavi strādāt dažādos režīmos, piemēram, ar saīsinātu darba laiku līdz plkst.8 vai netirgojot alkoholu, taču izvirzītie priekšlikumi neesot ņemti vērā.

Tāpat Jenzis atzīmēja, ka apmēram 40 000 nozares darbinieku esot izmisumā bez skaidriem atbalsta pasākumiem, piemēram, dīkstāves pabalstiem un citiem. Esot cerība, ka šos priekšlikumus valdība izstrādās vēlākais līdz pirmdienai.

"Pirms kāda laika veicām iekšēju aptauju par darbu ar vēl lielākiem ierobežojumiem, bet ne tādiem, kādi noteikti tagad, un apmēram 50% no aptaujātajiem apkalpošanas uzņēmumiem norādīja, ka viņiem būtu jāaptur darbība. Tādēļ par to, cik cilvēku šajā laikā varētu palikt bez darba, pat bail iedomāties," teica Jenzis.

Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9.novembra, līdz 6.decembrim Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju.

Ārkārtas situācijā noteikts, ka sabiedriskās ēdināšanas vietas drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, izņemot izglītības iestādēs, darbavietās un lidostā "Rīga".

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka uz četrām nedēļām Latvijā būs aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!