Foto: Publicitātes attēli
Nekustamo īpašumu attīstītājs "Vastint Latvia" uzsācis daudzstāvu autostāvvietas būvniecību Daibes ielā, Mārupē.

Tā nodrošinās automašīnu stāvvietu gan blakus esošā dzīvojamā kvartāla "Lindenholma" iemītniekiem un biroju ēku kompleksa "Business Garden Rīga" darbiniekiem, gan arī būs pieejama apkārtnes iedzīvotājiem.

Daudzstāvu autostāvvietas darbības modelis un cenu politika šobrīd vēl ir izstrādes stadijā.

Autostāvvieta tiks izbūvēta trīs stāvos un kopumā nodrošinās vietu vairāk nekā 400 automašīnām, paredzot 15 vietas transportam cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī 27 vietas motocikliem. Plānotais būvniecības pabeigšanas laiks ir nākamā gada vasarā.

2009. gadā Mārupes novada pašvaldībā apstiprināts detālplānojums "Vastint Latvia" attīstītajai teritorijai, kurā šobrīd ir izbūvēta pirmā "Business Garden Rīga" biroja kompleksa kārta un pirmās kārtas būvniecība norit dzīvojamo ēku kvartālā "Lindenholma". Topošā daudzstāvu autostāvvieta Daibes ielā, kuras projekta autori ir arhitektu birojs "Linia", arhitekti Arvīds Līkops un Kristaps Blaubergs, ir daļa no esošās teritorijas attīstības plāna.

Foto: Publicitātes attēli

"Vastint Latvia" informē, ka investīciju apjoms šajā teritorijā kopumā līdz šā gada beigām sasniegs 85 miljonus eiro.

Būve tiks saglabāta atvērta, tādējādi nodrošinot dabīgu ventilāciju un samazinot enerģijas patēriņu. Jumta daļu plānots veidot tā, lai pasargātu lielāko daļu autostāvvietas augšējā stāva pret nokrišņiem un saules ietekmi, kā arī vizuāli samazinātu redzamo auto novietnes apjomu tuvumā esošo ēku augstāko stāvu iedzīvotājiem. Ēkā tiks izvietotas gan atvērta tipa, gan slēdzamas velo novietnes un elektrisko auto uzlādes punkti. Lai nodrošinātu ēkas pieejamību, tiks ierīkoti divi lifti.

Plānots, ka gan distance un reljefs, gan koki un krūmi kombinācijā ar fasādes žalūzijām fiziski aizsegs būvi no tai piegulošajām ielām, mazinot trokšņu, dūmgāzu un auto gaismu ietekmi uz apkārtējo apbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!