Foto: Kārlis Volkovskis

Pieņemtas ekspluatācijā Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) modernizētās telpas Liepājā, Ausekļa ielā, informē skolas pārstāvji.

Remontdarbu laikā ir modernizētas vairākas mācību telpas, atjaunota akustiskā koncertzāle, kas turklāt ir savienota ar skaņu ierakstu studiju un tas sniegs iespēju veikt kvalitatīvus koncerta ierakstus.

Turpmāk skola spēs nodrošināt vides pieejamību, jo ir izbūvēts lifts. Audzēkņu ērtībām ir izveidota arī atsevišķa atpūtas telpa, kur jaunieši var pavadīt savu brīvo laiku ārpus mācību procesa. Turklāt 1. stāva gaiteņu un foajē zonai turpmāk būs "atvērtāks" plānojums, kas padara telpas plašākas un gaišākas.

"Modernizējot telpas, tika saglabātas arī vēsturiskās detaļas, jo tām ir īpaša aura arī mūsdienās," uzsver LMMDV direktore Inga Auziņa.

Remontdarbi vēl turpinās dienesta viesnīcā, lai labiekārtotu mūsdienu prasībām atbilstošas telpas.

Būvdarbi skolā tiek realizēti, pateicoties Kultūras ministrijas un ERAF atbalstam projekta "Profesionālās izglītības un kompetences centra "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" kultūrizglītības mācību vides modernizēšana" ietvaros.

Kopējās būvdarbu izmaksas ar PVN: 1. kārta: lielās zāles pārbūve – 247 726,89 eiro, 2. kārta: foajē, mācību telpu, kāpņu zonas pārbūve (tajā skaitā, lifta izbūve) – 521 585,12 eiro, 3. kārta: dienesta viesnīcas izbūve (vēl procesā) – 493 147,81 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!