Foto: LETA

Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi spriedumu, ar kuru nolemts atcelt Konkurences padomes (KP) 2019. gada 21. novembra lēmumu par naudas soda uzlikšanu "Depo" 701 811 eiro apmērā par pilnīgas informācijas nesniegšanu tiesā, liecina mazumtirgotāja sniegtā informācija.

2017. gada 4. oktobrī KP sodīja SIA "Depo Diy" ar 3,7 miljonu eiro sodu par dalību mazumtirgotāju kartelī. "Depo" šim KP lēmumam nepiekrita un pārsūdzēja KP lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā. Šī lieta vēl aizvien ir izskatīšanas procesā.

Kā informē "Depo", tiesvedības procesa laikā KP pārmeta "Depo", ka lietas izmeklēšanas gaitā "Depo" neesot sniedzis tai pilnīgu informāciju, un pieņēmusi otru lēmumu par vēl viena naudas soda 701 811 eiro apmērā piemērošanu.

Saskaņā ar mazumtirgotāja sniegto informāciju "Depo" darbinieks tiesā aizstāvības laikā sniedzis plašāku un detalizētāku informāciju nekā KP pirmstiesas izpētes laikā. KP to esot traktējusi kā nepilnīgas informācijas sniegšanu izmeklēšanas gaitā.

Arī šo lēmumu "Depo" pārsūdzēja Administratīvajā apgabaltiesā. Ar 2020. gada 24. novembra spriedumu Administratīvā apgabaltiesa apmierinājusi "Depo" pieteikumu un atcēlusi KP 2019. gada 21. novembra lēmumu. "Faktiski tiesa secināja, ka "Depo" ir pilnīgi izpildījis no Konkurences likuma un Administratīvā procesa likuma izrietošo pienākumu sadarboties ar iestādi, kas veic izpēti," izplatītajā paziņojumā informē "Depo".

Savukārt KP, lūgta komentēt "Depo" paziņojumu, norāda: "Administratīvā apgabaltiesa pieņēma spriedumu lietā, kas saistīta ar informācijas nesniegšanu izmeklēšanas procesā iestādē. Šis spriedums neietekmē tiesvedības procesu būvmateriālu tirgotāju aizliegtas vienošanās lietā, kurā "Depo" pilnā apmērā realizēja savas tiesības uz aizstāvību un kurā Apgabaltiesa, pēc visu pierādījumu rūpīgas analīzes, atstāja spēkā KP lēmumu un uzliktos naudas sodus. "Depo" tam nelabvēlīgo spriedumu no Administratīvās apgabaltiesas puses ir pārsūdzējis Augstākajai tiesai."

Šobrīd KP iepazīstas ar tiesas argumentāciju, "lai pārliecinātos, vai tiesa ir pievērsusi uzmanību visiem būtiskiem pierādījumiem un vai ar šo spriedumu ir pareizi sabalansējusi tirgus dalībnieka likumā noteikto pienākumu sniegt informāciju un iestādes izmeklēšanas pilnvaras".

Kā 2017. gadā informēja "Depo", pārbaudi KP uzsāka pēc SIA "Knauf" darbības izvērtējuma, kura ietvaros KP ieguva arī materiālus par "Knauf" centieniem panākt augstāku mazumtirdzniecības cenu noteikšanu "Knauf" produkcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!