Foto: LETA

No trešdienas tirdzniecības un izklaides centram "Riga Plaza" ir jauns īpašnieks, liecina darījumā iesaistīto pušu sniegtā informācija.

Investīciju konsultants "Zenith Family Office", pārstāvot klientus, pabeidzis "Riga Plaza" iegādi.

Jaunie akcionāri ir "Summus Capital", kam pieder viens no lielākajiem privātā nekustamā īpašuma portfeļiem Baltijā, kā arī Ivars Vendelins, kurš darījumā bija iesaistīts kā finanšu investors.

"Mēs joprojām ticam mazumtirdzniecībai, nākotne nav saistīta tikai ar tiešsaistes pirkumiem. Esmu pārliecināts par tirdzniecības un izklaides centra turpmāku veiksmīgu attīstību. "Riga Plaza" atrašanās vieta Daugavas kreisajā krastā garantē ilgtspējīgas izaugsmes potenciālu vienā no labākajām vietām Rīgā," komentē "Zenith Family Office" partneris Hannes Pils (Hannes Pihl).

Darījuma puses vienojušās neizpaust pirkuma summu.

Darījumu finansējusi "Luminor Bank".

Pircēja pusi konsultējis advokātu birojs "Vilgerts", bet pārdevēja pusi – advokātu birojs "Sorainen".

Tirdzniecības un izklaides centrs "Riga Plaza" tika atklāts 2009.gadā. Centra kopējā iznomājamā platība ir 50 000 kvadrātmetri, un "Riga Plaza" ir vairāk nekā 170 nomnieku. Tirdzniecības un izklaides centrs "Riga Plaza" atrodas Rīgā, Mūkusalas ielā, pie Salu tilta.

Novembra beigās kļuva zināms, ka nekustamā īpašuma un atjaunojamās enerģijas investīciju kompānija "Grinvest" no investīciju kompānijas "Partners Group" un "Northern Horizon Capital" kopuzņēmuma "Laurus", kas bija izveidots investīciju veikšanai Baltijas reģiona komercīpašuma objektos, iegādājusies tirdzniecības centru "Olimpia" Rīgā. Darījuma summa netika atklāta. Šogad jaunais tirdzniecības centra "Olimpia" īpašnieks ir iecerējis sākt plašu tirdzniecības centra renovāciju, modernizējot tirdzniecības platības un izveidojot atpūtas un izklaides parku.

Šā gada novembrī tika atklāts tirdzniecības centrs "Sāga", kas izvietots blakus “Ikea” veikalam. Jaunā centra attīstībā plānotās investīcijas veido 68 miljonus eiro.

Savukārt tirdzniecības centru apsaimniekotājs "Linstow Center Management" pavēstījis, ka, sākot ar 2021.gadu, dažādos uzņēmējdarbības stratēģiju Latvijā un Igaunijā, attīstot vairāku segmentu nekustamā īpašuma projektus. Plānots, ka uzņēmums attīstīs biroju ēkas, tirdzniecības centrus, autostāvvietas, viesnīcas, atpūtas un citus objektus.

Kā viens no pirmajiem soļiem jaunās stratēģijas ieviešanā būs tirdzniecības centru "Alfa" un "Mols" apsaimniekošanas pakalpojuma nodošana uzņēmumam "Multi Latvia", sākot ar 2021.gada februāri. Tirdzniecības centra "Origo" rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2020.gada beigās, savukārt tirdzniecības vietas un ēdināšanas uzņēmumi darbību centrā sāks pakāpeniski. "Origo" paplašinātās ēkas un biznesa centra "Origo One" projekts ļāvis tirdzniecības centra platību palielināt vairāk nekā uz pusi. Projekta kopējās investīcijas sasniedz aptuveni 75 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!