Foto: DELFI
SIA "Depozīta iepakojuma operators", kas izvēlēta par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviesēju, sarunas ar mazumtirgotājiem plāno sākt pēc tam, kad tiks noslēgts līgums ar Valsts vides dienestu (VVD), sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Viņš norādīja, ka "Depozīta iepakojuma operators" ir saņēmis no VVD līguma projektu un sācis tā izvērtēšanu.

Vienlaikus Stūrītis izteica cerību, ka līguma noslēgšana neprasīs pārāk daudz laika, jo depozīta sistēmas ieviesējam ir jāpaveic vēl daudz darba.

Tostarp "Depozīta iepakojuma operatora" valdes priekšsēdētājs minēja, ka pēc līguma parakstīšanas plānots ne tikai sākt sarunas ar mazumtirgotājiem, bet arī iegādāties depozīta sistēmas ieviešanai nepieciešamās iekārtas un izvēlēties vietu šķirošanas ēkai.

Tāpat Stūrītis uzsvēra, ka "Depozīta iepakojuma operators" ir gatavs sadarboties ar visiem mazumtirgotājiem, neatkarīgi no tā, vai konkursa gaitā tika atbalstīts otrs potenciālais sistēmas ieviesējs - SIA "Nulles depozīts". Tostarp mazumtirdzniecībās vietās, kurās atbilstoši regulējumam obligāti būs jābūt depozīta aparātam, nebūs iespēju neizvietot attiecīgās iekārtas.

"Tā ir liela atbildība. Solām darīt visu nepieciešamo, lai depozīta sistēma Latvijā tiktu ieviestu savlaicīgi," sacīja "Depozīta iepakojuma operatora" valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka VVD otrdien paziņoja, ka par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas operatoru izvēlēts "Depozīta iepakojuma operators". Septiņu gadu līgumu ar minēto uzņēmumu plānots noslēgt janvārī.

VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga preses konferencē vēstīja, ka "Depozīta iepakojuma operators" atbilst normatīvu prasībām un ieguvis visvairāk punktu kvalitātes kritēriju vērtēšanas posmā. Vienlaikus viņa atzina, ka abiem pretendentiem depozītu ieviešanas sistēmas tehniski ekonomiskais pamatojums bijis salīdzinoši vāji izstrādāts.

Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022. gada 1. februārī.

Kompānijas "Depozīta iepakojuma operators" pamatkapitāls ir 112 500 eiro, un tā tika izveidota 2020.gada jūnijā. Kompānijas īpašnieki ir "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (20%), "Coca-Cola HBC Latvia" (20%), "Cēsu alus" (13,33%), "Cido grupa" (13,33%) un "PET Baltija" (13,33%), "Aldaris" (13,33%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,67%), liecina informācija "Firmas.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!