Foto: Pixabay

Valsts prezidenta kanceleja izsludinājusi iepirkumu par jauna automobiļa pilna servisa nomu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 48 tūkstoši eiro bez PVN. Paredzamais līguma darbības laiks ir 48 mēneši.

Automašīnas tips noteikts vidējā apvidus, tai jābūt ražotai 2020. gadā, bez iepriekšējas reģistrācijas un ekspluatācijas, krāsa – tumšā metāliska. Iekšdedzes dzinēja tilpumam jābūt ne mazāk kā 2,5 l, ne vairāk kā 3 l, dzinēja veidam – dīzeļdzinējs, tam jābūt pastāvīgai 4 x 4 pilnpiedziņai, bet garumam – 4,8-4,9 metri.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 18. janvārim.

Kā portālam "Delfi" skaidro Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, tā kā tuvojas līgumsaistību izpilde ar līdzšinējo pakalpojuma sniedzēju SIA "Pilna servisa līzings", Valsts prezidenta kanceleja 29. decembrī izsludinājusi jaunu, atklātu konkursu par jauna automobiļa pilna servisa nomu. Konkursa rezultātā tiks noslēgts automobiļa nomas līgums bijušā Latvijas Valsts prezidenta (1993.–1999.) Gunta Ulmaņa vajadzībām.

Saskaņā ar likumu "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu", personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, valsts nodrošina lietošanai "vienu automašīnu, kuras iegādes vai nomas vērtība nepārsniedz tādas automašīnas divkāršu iegādes vai nomas vērtību, uz kādu, saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem normatīvajiem aktiem, ir tiesības valsts pārvaldes iestādes amatpersonai (darbiniekam)".

Pašreizējais automobilis "Toyota Land Cruiser 120" pēc saistību izpildes, saskaņā ar vēl spēkā esošo līgumu, tiks nodots atpakaļ SIA "Pilna servisa līzings". Līgumsaistību termiņš bija pieci gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!