Foto: No personīgā arhīva

"Dzintars" kosmētikas ražotne turpmāk strādās ar zīmolu "H.A. Brieger". Piektdien, 8. janvārī, veiktas atbilstošas izmaiņas Uzņēmumu reģistrā, mainot arī SIA "Dzintars Production" juridisko nosaukumu uz SIA "H.A. Brieger", informē uzņēmums.

Vienlaikus arī reģistrēta SIA "H.A.Brieger" filiāle "Dzintars Production". Tāpat kā SIA "H.A.Brieger", arī filiāles juridiskā adrese atrodas Mālu ielā 30, Rīgā. Jaunreģistrētās filiāles vienīgā amatpersona ir Anastasija Udalova, kura ir pilnvarota pārstāvēt komersantu darbībās, kas saistītas ar filiāli, kā arī pilnā apjomā pārstāvēt filiāli visos ar tās darbību saistītajos jautājumos. Udalova ir arī SIA "H.A.Brieger" vienīgā amatpersona, liecina "Lursoft" informācija.

Kosmētika ar zīmolu "Dzintars" veikalu plauktos nonāks šā gada martā, prognozē uzņēmuma pārstāvji, ja Covid-19 izplatība un valsts noteiktie ierobežojumi būtiski neietekmēs uzņēmuma darbību. Pirmie produkti, kas patērētājiem būs pieejami, būs ķermeņa kopšanas līdzekļi – lūpu balzami, dušas želeja, ķermeņa un roku krēmi, kā arī šķidrās ziepes. Pakāpeniski tiks paplašināts patērētājiem pieejamais "Dzintars" produktu klāsts.

""Dzintars" kosmētikas ražošanas pirmsākumi ir meklējami 1849. gadā, kad Heinrihs Ādolfs Brīgers Rīgā dibināja ziepju un parfimērijas fabriku, kas vēlāk trīs paaudzēs kļuva par Latvijā vienu no lielākajiem kosmētikas ražotājiem. Iegādājoties ražotni, mūsu mērķis ir atgriezt Brīgera pieeju – lēnām, izsvērti un rūpīgi veidot produktus mūsu laika dinamiskajai pasaulei. Mēs sāksim ar "Dzintars" produkciju, pakāpeniski veidojot jaunas produktu līnijas ar jauniem zīmoliem," skaidro "H.A. Brieger" vadītāja un līdzīpašniece Anastasija Udalova.

"Strādājot pie "Dzintars" produktu izveides, īpašu uzmanību pievērsām tam, lai produkcija būtu maksimāli dabiska, bet vienlaikus pieejama plašai sabiedrībai. Mūsu mērķis ir vismaz 94% dabisku sastāvdaļu produktā, lai cilvēkam veikalā nebūtu jāizvēlas starp cenu un dabiskumu," skaidro Udalova, norādot, ka "Dzintars" produktu līnija saglabās iepriekšējo cenu kategoriju – pieejamu plašai auditorijai.

"H.A.Brieger" kapitāldaļu turētāji ir AS "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" (67%) un SIA "Asko R" (33%), savukārt kā patiesie labuma guvēji reģistrēti Anastasija Udalova un Oļegs Osinovskis, liecina "Lursoft" informācija. "H.A.Brieger" 2006. gadā reģistrēts ar nosaukumu SIA "Instruments", kas pagājušā gada oktobrī nomainīts uz SIA "Dzintars Production". Jānorāda, ka līdz ar nosaukuma maiņu mainīta arī tā darbības nozare. Vēl 2019. gada pārskatā kā uzņēmuma pamatdarbības sfēra bija norādīta instrumentu un aprīkojuma izgatavošana un remonts.

Uzņēmumā teic, ka "H.A. Brieger" šobrīd strādā gandrīz 40 darbinieki. Paredzams, ka pakāpeniski, paplašinot un audzējot darbības apjomus, tiks palielināts arī ražotnes darbinieku skaits. Kosmētikas ražotāja "H.A. Brieger" lielākais akcionārs ir Igaunijas industriālās ražošanas uzņēmums "Skinest Group", kas strādā desmit valstīs, nodarbinot vairāk nekā 1400 cilvēkus. "Skinest Group" pieder 67% uzņēmuma "H.A. Brieger", savukārt 33% pieder uzņēmuma vadītājai Anastasijai Udalovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!