Foto: Publicitātes attēli
Saldumu ražotājs SIA "Perfecto" izsludinājis konkursu pārtikas ražotnes izbūvei, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kā stāsta kompānijas direktors Haralds Salmiņš, šajā gadā plānots paplašināt gardumu ražotni Krimuldas pagastā, piebūvējot jaunu ražošanas korpusu, kas nodrošinās divas reizes lielāku ražošanas platību, lai varētu nodrošināt esošo un jauno produktu ražošanu.

Kompānijas zināmākie produkti ir "Kuki-Muki", "Lutausis", "Fity bezmiltu cepumi", kā arī otrs ražošanas veids ir dabīgās škiedrvielas un dabas pulveri.

Pagājušā gada nogalē uzņēmums iegādājies "JoLive" produktu līniju ar 10 produktiem, kuri Latvijas tirgū ir zināmi jau 10 gadus (linsēklas ar dažādām garšām un eļļas produkti (linsēklu, valriekstu, ķirbju, kaņepju un rapšu)), kurus no šī gada kompānija piedāvās veikaliem.

Uzņēmums katru gadu mēģina paplašināt savu piedāvājumu, un produkciju eksportē arī uz ārvalstīm. Šobrīd kompānija eksportē vairāk nekā 60% no savas produkcijas, un galvenās eksporta valstis ir Anglija, Lietuva un Igaunija, stāsta Salmiņš.

Runājot par pandēmijas ietekmi uz uzņēmuma darbību, Salmiņš stāsta, ka ir jūtamas apgrozījuma svārstības, jo laika posmā no pērnā gada aprīļa līdz jūnijam kritums bija ievērojams, un uzņēmums strādāja tikai ar 30% jaudu, taču vasaras un rudens mēnešos apgrozījums atgriezās iepriekšējā līmeni.

"Šobrīd sekojam līdzi un esam izstrādājusi dažādas stratēģijas, lai otra viļņa ietekmi pēc iespējas mazinātu, taču to parādīs laiks, cik lielas un ilgas sekas tas atstās uz Latvijas un globālo ekonomiku. Taču decembrī, īpaši Latvijas tirgū, bija jūtama bremzēšanās. Tāpēc papildus nodokļu sloga palielinājums no valsts puses šajā gadā nav īstais laiks tam, jo ekonomika bremzējas. Tieši otrādi - bija nepieciešama nodokļa sloga samazināšana vismaz par 10% kopējiem esošiem nodokļiem. Jo sanāk, ka kungs (valsts) grib turpināt dzīrot ārkārtas situācijas laikā, bet kalpiem (uzņēmējiem) ir jāsavelk jostas vēl ciešāk, un dažiem jādomā par pastāvēšanu, maksājot vēl vairāk uz katru apgrozīto naudas vienību," uzskata Salmiņš.

Kā liecina "Lursoft" dati, 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 251,7 tūkstošus eiro, bet peļņa - 48 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!