Foto: Adobe Stock

Valdība otrdien konceptuāli vienojusies aizliegt ceļojumus uz atsevišķām valstīm un ierobežot nesvarīgus braucienus, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

"Valdība šodien konceptuāli vienojās par nepieciešamību uz laiku aizliegt ceļojumus uz/no Lielbritāniju, Īriju un Portugāli, ierobežot jebkurus nesvarīgus braucienus uz ārzemēm un pastiprināt iebraucēju robežkontroli uz iekšējām robežām," informē ministrs.

Linkaits atgādināja, ka tieši šodien Eiropas Parlaments atjaunoja rekomendācijas attiecībā uz pārvietošanās brīvību un ieviesis jaunu, tumši sarkano zonu attiecībā uz valstīm, kur vīruss izplatās īpaši strauji. Diemžēl Latvija iekļauta šajā zonā un tas nozīmē, ka citu ES valstu iedzīvotājiem ieteikts neceļot uz Latviju bez svarīga iemesla un pēc ceļošanas ievērot karantīnu vai pašizolāciju.

"Valdībā šodien diskutējām, kā palēnināt jaunā vīrusa izplatību, aizliedzot gan tiešos lidojumus un ceļojumus uz konkrētām valstīm," viņš sacīja, uzsverot, ka nav ieteicami, faktiski aizliegti, jebkuri nesvarīgi ceļojumi, sacīja Linkaits, uzsverot, ka ceļojumā, izvērtējot visus riskus un ievērojot visus drošības pasākumus, var doties tikai darba darīšanās vai humānu apsvērumu dēļ.

Tāpat pieņemts lēmums pastiprināt robežkontroli uz sauszemes robežām, lai novērstu gadījumus, kad cilvēki ierodas no valstīm, no kurām aizliegts ierasties.

Konkrētu regulējumu, kā šie aizliegumi un ierobežojumi izpaudīsies, valdība plānojusi pieņemt ceturtdienas, 4. februāra, valdības sēdē.

Jau ziņots, ka epidemioloģiski drošākas pārvietošanās nolūkā un lai samazinātu Covid-19 infekcijas ievešanu valstī, valdība lēma no 15. janvāra pastiprināt ieceļošanas pasākumus Latvijā, proti, ieceļojot valstī jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu.

Turklāt testam jābūt veiktam ne vēlāk kā pirms 72 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!