Foto: Publicitātes attēli

Kravas auto ražotāja "Scania" ilggadējais vadītājs Henriks Henriksons izlēmis pamest uzņēmumu un viņa vietā par jauno "Scania" prezidentu un izpilddirektoru no 1. maija kļūs Kristians Levins, informē uzņēmuma pārstāvji.

Levins šobrīd ir "Traton" grupas valdes loceklis un viņam ir vairāk nekā 25 gadu pieredze darbā "Scania". Papildus jaunajam amatam "Scania", Levins paliks arī "Traton" SE valdes loceklis.

"Atgriezties pie senajiem draugiem un kolēģiem "Scania" ģimenē un vadīt uzņēmumu – tas man ir ļoti īpašs brīdis. Mēs turpināsim virzīties uz ilgtspējīga transporta sistēmu. Mēs arī turpināsim sākto pārveides ceļu, lai nodrošinātu iespēju izmantot mūsu priekšā esošās iespējas, attīstoties klientu biznesam" saka Levins.

Līdzšinējais "Scania" prezidents Henriks Henriksons, kurš pēc 23 gadu pieredzes un vairāk nekā piecu gadu pieredzes izpilddirektora amatā, pieņēmis lēmumu pievienoties jaunuzņēmumam "H2 Green Steel", kura, kura mērķis ir līdz 2024. gadam uzsākt ražot ne-fosilo tēraudu.

"Mums žēl, ka Henriks Henriksons pamet "Scania" un "Traton" ģimeni, taču mēs arī lepojamies, ka viņš uzņemsies tik lielu izaicinājumu, kas atbilst viņa ilgtspējas līdera kompetencei. Arī mūsu nozarei būs liels ieguvums no fosilu nesaturoša tērauda ražošanas, ​​un "Traton" ar interesi sekos šim projektam," saka "Traton" SE izpilddirektors un Scania direktoru padomes priekšsēdētājs Matiass Grundlers, .

Levins "Traton" SE pievienojās 2019. gadā. Karjeru "Scania" viņš sāka 1994. gadā kā praktikants vadības komandā un kopš tā laika ir ieņēmis vairākus vadošus amatus.

Levinam ir ļoti plaša starptautiskā profesionālā pieredze, un viņš ir ieguvis maģistra grādu mašīnbūvē Stokholmas Karaliskajā tehnoloģiju institūtā. Pirms pievienošanās "Traton", viņš bija "Scania" izpilddirektors, kā arī pārdošanas un mārketinga vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!