Foto: No "Mežpils alus" arhīva
Tuvojoties pavasarim, AS "Aldaris" ar zīmolu "Mežpils alus" sācis ražot trīs jaunus produktus – "Latviešu iecienītais alus", "Apiņotais alus" un pirmais "Mežpils IPA" stila alus – "Session IPA". Jauno dzērienu izveidē ieguldīti aptuveni 30 tūkstoši eiro.

Uzņēmumā norāda, ka, pieaugot pieprasījumam pēc netradicionālām garšām, "Mežpils alus" turpina eksperimentēt, iepazīstinot Latvijas iedzīvotājus ar arvien plašāku alus stilu daudzveidību. IPA stila alus esot no dominējošām modes tendencēm alus pasaulē.

Iedvesmu "Latviešu iecienītais alus" receptes radīšanai alus vēstnieks Andris Rasiņš un tehnologi smēlušies, vērojot aizvien pieaugošo saldenā alus pieprasījumu. Šāda tipa un rakstura alu arvien biežāk piedāvājot gan tradicionāli, gan jauni craft alus darītāji, kuru produkcija galvenokārt pieejama specializētajos veikalos un HoReCa sektorā.

Savukārt "Apiņotais alus" esot ar pilnīgi pretēju garšas profilu, ja salīdzina ar "Latviešu iecienītais" lāgeri. Vienlaikus tas ir tikpat atšķirīgs no jau ierastā sortimenta, kā divi iepriekš aprakstītie alus veidi. Brūvēšanas procesā šim alum pievienots liels daudzums apiņu, izmantojot t.s. dry hopping jeb sausās apiņošanas metodi, kura piešķir alum citrusa aromātu. Metodes mērķis ir padarīt apiņu garšu un rūgtenumu izteiksmīgu un garšu – noteicošu.

Visi trīs jaunie produkti ieguvuši AS "Latvijas Zaļais punkts" "Zaļi pakots" sertifikātu. Tas apliecina, ka produkta iepakojums sertifikācijas procesā ir atzīts par 100% pārstrādājamu jeb videi draudzīgu.

"Pēc grūtas darba dienas vai lauku darbiem "Mežpils Apiņotais" būs vietā – atsvaidzinošs un viegli baudāms, sader kopā ar grilētiem ēdieniem un sāļām uzkodām. "Latviešu iecienītais" ir īstais svētku alus un iederēsies pie jūsu svētku galda – īpaši ar cepeti vai pīles gaļas ēdieniem. Savukārt "Session IPA" brūvēts izteikti apiņota alus mīļotajiem un noteikti ieteicams baudīt kopā ar pikantiem ēdieniem. Šobrīd īpašu popularitāti iegūst Āzijas un arī Meksikas virtuves – tām šis būs lielisks papildinājums," komentē Rasiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!