Foto: Shutterstock
Veikalu tīkls "top!" apņēmies līdz ar 2025. gadu atteikties no sprostos dēto vistu olu tirdzniecības. Šādu soli tas nolēmis spert, sekojot dzīvnieku labturības tendencēm Latvijā un pasaulē.

Lai šo mērķi varētu sasniegt, jau šobrīd mērķtiecīgi tiekot stiprināta sadarbība ar attiecīgo olu ražotājiem, izglītoti pircēji un paplašināts veikalu tīkla sortiments.

"Īstenojot uzņēmuma attīstības ilgtspējas stratēģiju, šis ir loģisks nākamais solis. Šādas pārmaiņas nevar notikt vienā dienā. Līdz šim jau esam veikuši un turpināsim izglītošanu veikalos un paplašinām sortimentu ar brīvo vistu un ārpus sprostiem dētajām olām. Interese, jo īpaši par 2. kategorijas olām ir augusi vairāk nekā 100 reižu. Sabiedrība ar katru savu pirkumu savā ziņā balso par vistu labturības apstākļiem. Pateicoties Latvijas olu ražotāju attīstībai, vairs nesaskaramies ar brīvo vistu olu deficītu, kā tas bija iepriekš. Priekšā vēl daudz izaicinājumu, kas būs jārisina," komentē veikalu tīkla "top!" mārketinga direktore Ilze Priedīte.

"top!" piegādātāji ir Z/S "Jaunkaijas", SIA "Laimīgo vistu ferma", "Raunas mājas vistu olas", lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Vidzemes putni", kā arī lielākie Latvijas olu ražotāji "Alūksnes Putnu Ferma" un "Balticovo".

Veikalos "top!" šobrīd pircējiem tiek piedāvātas visu veidu olas: bioloģiskās olas "0", brīvi turēto dējējvistu olas "1", kūtī turēto vistu olas "2" un sprostos turēto vistu olas "3". Vistu turēšanas veidu var noteikt pēc pirmā cipara kodā, kas uzdrukāts uz katras olas.

Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 200 pārtikas veikali, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!