Foto: Publicitātes attēli
Latvijas maizes ražošanas uzņēmums "Latvijas maiznieks" pēdējos 5 gados ir veicis investīcijas vairāk nekā 13 miljonu eiro vērtībā, kas ir palīdzējušas modernizēt ražošanas iekārtas un padarīt uzņēmumu inovatīvāku.

Arī pandēmijas laikā uzņēmums turpina ieguldīt attīstībā un meklē nozares profesionāļus.

Jaunākās investīcijas uzņēmumā tika ieguldītas 2020. gada nogalē 1987 m2 lielas saldētās produkcijas noliktavas būvniecībā Daugavpilī, Slāvu ielā. Noliktava pamatā ir paredzēta saldēto produktu zīmola "Izcep Pats" vajadzībām, kas būtiski palīdzēs palielināt ražošanas apjomus un attīstīt eksporta iespējas. Kopējais noliktavas investīciju apjoms sasniedz 2,5 miljonus eiro, ko veido arī Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējums.

Viens no būtiskākajiem aspektiem, par kuru "Latvijas maiznieks" pēdējos gados mērķtiecīgi strādā aizvien biežāk – kā novērst pārtikas nonākšanu atkritumos jeb kā samazināt pārtikas atkritumus (''food waste'').

Uzņēmuma veiktajā tirgus pētījumā atklājās negatīvā pārtikas izšķērdēšanas tendence, tāpēc tika mērķtiecīgi investēti līdzekļi tieši ražošanas līniju attīstībā, lai maizēm varētu pagarināt derīguma termiņus no 4-5 dienām līdz 7-10 dienām un jaunajam "Izcep Pats" zīmolam – pat līdz 14 dienām, neietekmējot sastāvu un kvalitāti.

"Modernizējot rūpnīcu un attīstot receptūras, uzņēmums ir spējis maizes derīguma termiņu palielināt līdz pat 14 dienām," stāsta kompānijas valdes loceklis Māris Daude.

Pateicoties lēmumiem, investīcijām un jaunu produktu līniju izveidei, uzņēmums "Latvijas maiznieks" ik gadu palielina darbinieku skaitu aptuveni par 10-15%, līdz ar to palielinās arī valstī iemaksātais nodokļu apjoms. Turpinot ieņemto attīstības kursu, ir plānots palielināt jaunu darbinieku skaitu arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!