Foto: Publicitātes attēli
Juglas ezera krastā (Murjāņu ielā 70, Rīgā) tiek attīstīts jauns dzīvojamo ēku komplekss "Ezerjugla" ar astoņām daudzdzīvokļu mājām. Projekta "Ezerjugla" kopējās izmaksas ir aptuveni 40 miljoni eiro, liecina attīstītāja SIA "Murjāņu 70" sniegtā informācija.

Tiks uzbūvēti vairāk nekā 500 divistabu un trīsistabu dzīvokļi 44–102 m2 platībā. Projekta ietvaros plānots izbūvēt 535 virszemes un pazemes autostāvvietas.

Kompleksa teritorijā tiks iekārtoti bērnu rotaļu laukumi, bet vairākās sekcijās pie kāpņu telpām pirmajā stāvā paredzētas ratiņu novietnes. Sportiska dzīvesveida cienītājiem tiks izveidota 600 m2 plaša aktīvā sporta zona ar āra trenažieriem, skriešanas celiņiem un konstrukciju skrituļdēļu piekritējiem.

"Ezerjuglas" komplekss robežojas ar Juglas ezera piekrasti, kur 2500 m2 platībā plānots ierīkot labiekārtotu pludmali ar pārģērbšanās kabīnēm.

Visu astoņu dzīvojamo ēku būvniecība tiek īstenota vienā kārtā, tāpēc uzreiz pēc kompleksa nodošanas iedzīvotājiem būs pieejama visa teritorija ar pabeigtu labiekārtojumu, izvairoties no būvdarbu trokšņiem un putekļiem, sola projekta attīstītājs.

Dzīvojamā kompleksa "Ezerjugla" projektu izstrādājis projektēšanas un arhitektūras uzņēmums SIA "Zenico Projekts", savukārt projekta būvniecību veic būvniecības uzņēmums SIA "Bazalts".

"Ezerjuglas" dzīvojamo ēku kompleksu plānots nodot ekspluatācijā 2022. gada aprīlī.

Projekta attīstītājs AS "Murjāņu 70" iepriekš īstenojis tādus projektus kā deviņstāvu dzīvojamo ēku komplekss "Salnas 21" Pļavnieku mikrorajonā un daudzdzīvokļu māja Valkas ielā 4, Rīgā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Murjāņu 70" pērn strādāja ar 107 977 eiro zaudējumiem, liecina LETA arhīvs.

Kompānija "Murjāņu 70" reģistrēta 2017. gadā, un tās pamatkapitāls ir 5 339 058 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Krievijas pilsoņi Sergejs Koņajevs, Konstantins Kirsenko, Konstantins Visokihs, Kapitolina Kovaļenko un Sofija Moscevaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!