Foto: Ieva Leiniša/LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Group" paziņojis, ka šovasar neplāno atjaunot regulāros reisus starp Rīgu un Stokholmu un Rīgu un Helsinkiem. Pamatojums – nav skaidru un stabilu valdības lēmumu, kas ļautu organizēt reisus. Tikmēr kaimiņvalstīs uzņēmums ir startējis ar vasaras kruīziem. Kamēr Eiropa vakcinējas un testē "zaļos sertifikātus", Latvijas iedzīvotāji ar "Tallink" prāmjiem var ceļot no Tallinas. 15. jūnijā sākusies biļešu tirdzniecība.

Par to, kā gada garumā "Tallink Group" tika galā ar grūtībām, kur pietauvoti "Rīgas prāmji", cik cilvēku zaudēja darbu un kādēļ somi dodas kruīzos bez nokāpšanas krastā, stāsta uzņēmuma pārstāve Esēnija Zīriņa.

Pieci mēneši "pa nullēm"

Šī gada maijā (gluži tāpat kā arī iepriekšējos četros mēnešos) operators "Tallink Grupp" nav pārvadājis nevienu pasažieri maršrutā Rīga–Stokholma. Pirms gada, neraugoties uz to, ka pandēmija jau bija sākusi izplatīties, šajā reisā bija kopumā 1283 pasažieri. Tikmēr pagājušajā otrdienā (8. maijā – red.) Baltijas biržā lielākais akciju apgrozījums bijis tieši "Tallink Group" – 524 darījumi par 390 704 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 500 037 akcijas, kuru cena otrdien samazinājās par 0,13% – no 0,777 eiro uz 0,776 par vienu akciju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!