Foto: Publicitātes foto

Starptautiskie pasažieru pārvadājumi ar autobusiem pakāpeniski tiek atjaunoti un paplašināti. Šobrīd no Rīgas ir iespēja aizbraukt uz 11 dažādiem galamērķiem Eiropā, informē Autotransporta direkcija.

Šā gada jūlija sākumā Latvijā reģistrēti 427 licencēti starptautiskie pasažieru pārvadātāji, kas, salīdzinot ar analogu periodu pērn, ir par 0,9% mazāk. Savukārt licencēto iekšzemes pasažieru pārvadātāju skaits pēdējos gados nav mainījies – tādi Latvijā ir deviņi.

Licencēto autobusu skaits, ar ko tiek nodrošināti iekšzemes pasažieru pārvadājumi, ir 1610, kas ir par 7% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada pirmā pusgada datiem. Savukārt autobusu skaits, ko izmanto starptautiskajos pasažieru pārvadājumos, ir 286, kas ir par 35,6% mazāk.

"Šāds samazinājums ir saistīts ar dažādiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai. Tomēr šobrīd starptautiskie autobusu pārvadājumi pamazām tiek atjaunoti. Patlaban, izmantojot starptautisko regulāro satiksmi, no Rīgas ar autobusu var aizbraukt uz 11 dažādiem galamērķiem Eiropā – uz Tallinu, Tartu, Viļņu, Klaipēdu, Varšavu, Oldenburgu, Bonnu, Ulmu, Štutgarti, Freiburgu un Prāgu. Tomēr, ja būs pieprasījums, pārvadātāji ir gatavi braukt biežāk un paplašināt galamērķu skaitu," norāda Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!