Foto: DELFI
2021. gada jūlijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās – tās mēneša laikā pieauga par 1,2%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 861 eiro/m². 2021. gadā sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 6,7%, aprēķinājusi kompānija "Arco Real Esate".

Visos lielākajos Rīgas mikrorajonos jūlijā ir novērota sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās. Tomēr šā gada jūlijā cenu pieaugums galvaspilsēta vairs nebija tik izteikts kā maijā un jūnijā, kamēr Rīgas apkārtnē cenu pieauguma temps joprojām saglabājās augsts. Savukārt dzīvokļu piedāvājums joprojām bija mazs gan Rīgas mikrorajonos, gan Rīgas apkārtnē.

Kopumā piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 7 %, bet lielākajos mikrorajonos – par 9%. Taču, salīdzinot ar 2020. gada jūliju, dzīvokļu piedāvājums bija zemāks; Rīgā kopumā tas bija par 18% mazāks nekā pirms gada, bet lielākajos mikrorajonos – pat par 29%.

Visvairāk dzīvokļus piedāvā Purvciemā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija Bolderājā. Jūlijā pamanāmāk piedāvājumu skaits palielinājās Iļģuciemā – par 54%, savukārt visvairāk tas samazinājās Imantā – par 20%. Kopš gada sākuma lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums palielinājās un nedaudz pārsniedza 1000.

Kopš 2021. gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas kopumā dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos tika novērots Bolderājā (+ 8,9%). Lielākais cenu pieaugums mēneša griezumā novērots Ķengaragā – par 2,3%. Vismazākās izmaiņas skārušas Teiku, kur cenas palielinājās par 0,5%.

Jūlijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 861 eiro/m². Cenas vidēji ir par 47% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 eiro/m².

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas joprojām ir Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 1000 eiro/m². Lētākie dzīvokļi ir Bolderājā, kur tie vidēji maksā 634 eiro/m².

Apskatot ēku tipus, dārgākie dzīvokļi bija 119. un 104. sērijas mājās, bet lētākie – lietuviešu projekta un Hruščova laika mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!