Foto: Publicitātes foto
Jūrmalas mājokļu kompleksā "Kado Karim", kas ir viens no vizuāli neparastākajiem, arī dārgākajiem tirgū, šobrīd ir pārdota gandrīz puse dzīvokļu

10 no 23 projekta dzīvokļiem ir atraduši savus īpašniekus, turklāt puse pircēju ir vietēji iedzīvotāji, otra puse – ārvalstnieki.

Šis projekts nebūt nav ļoti jauns; tas pozicionēts kā pasaules līmeņa elitārs dzīvojamais komplekss Jūrmalā, kuram nav analogu Baltijā. Tā realizēšanai tika izveidota profesionāļu komanda, piesaistīti pasaulē labākie uzņēmumi, izmantotas jaunākās izstrādes tehnoloģijas arhitektūrā un dizainā. Projekta autors ir pasaulē pazīstamais amerikāņu dizaineris Karims Rašids (Karim Rashid). Galvenais projekta arhitekts ir Andis Sīlis. Būvdarbus veica SIA "Skonto būve"; pasūtītājs SIA "Dzintaru parks".

Kā stāsta "Latvia Sotheby's International Realty" vecākā pārdošanas konsultante Līga Kohtanena, šī projekta ambīcija sākotnēji bija iespaidot pasaules līmeņa klientus ar savu moderno, urbāno arhitektūru un atšķirīgo piedāvājumu. "Tad kad šis projekts tika pabeigts, par to diemžēl neuzzināja pietiekami daudz starptautisku klientu, kas sākotnēji bija šī projekta mērķauditorija. Protams, projekta atklāšanu un veiksmi ietekmēja arī tajā brīdī globālās ekonomiskās krīzes sekas un politekonomiskie procesi valstī, kas nesakrita ar šī projekta ambīcijām par starptautisku atzinību un projekta sākotnējo cenu politiku. Pašlaik, pārprofilējot un restrukturizējot komunikāciju, – esam bijuši spējīgi uzrunāt vietējo klientu un tuvāko kaimiņvalstu klientus, piesaistot tos ar unikālo koncepciju un plašo piedāvājumu," viņa atzīst.

Vienas ēkas 2. stāvs ir pārplānots, un, kā saka Kohtanena, nevis tāpēc, ka nebija pircēju (visu triju ēku pirmie stāvi ir izpārdoti), bet gan tāpēc, ka kompānijā vērsās vairāki klienti ar pieprasījumiem pēc divu guļamistabu dzīvokļiem, aptuveni 100 kvadrātmetru plašiem mājokļiem. "Līdz pārplānošanai, mazākā izmēri dzīvokļi šajā projektā bija vidēji 180-190 m2 plaši, ar ko arī atšķiras šis projekts no citiem Jūrmalas objektiem – jo tādas kvalitātes un platības dzīvokļu tik tuvu pie jūras – nekur nav," viņa skaidro.

Tādējādi šobrīd kompleksa otrajā stāvā ir izveidoti pieci dzīvokļi ar pilnu apdari. Trīs dzīvokļu platība ir ap 100 m2, bet divi dzīvokļi ir plašāki: aptuveni 200 m2 lieli. Dzīvokļu dizainu veidojusi biroja "Agnes Rudzite Interiors" komanda radošās direktores Agneses Rudzītes vadībā.

Tagad "Kado Karim" tiek piedāvāti dažādi mājokļi, tostarp ir pieminētie kompakti dzīvokļi ar pilnu apdari, dzīvokļi ar tā saucamo pelēko apdari, kurus pircēji var izveidot pēc savas gaumes, kā arī lielākas platības dzīvokļi ar atvērto plānojumu, skaidro projekta pārstāvis Andris Litiņš. Cenas ir no pusmiljona eiro un uz augšu.

Dzīvojamā kompleksa kopējā teritorija – 5352 m2. Kompleksā ir arī pazemes stāvvieta 42 automobiļiem, kā arī viesu virszemes stāvvieta pieciem auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!