Foto: LETA

Par SIA "Gerkens un Co" vienīgo kapitāldaļu turētāju kļuvis Andrejs Vasiļjevs, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa informācija. Līdz šim Vasiļjevam piederēja 49,99% "Gerkens un Co" daļu, bet pārējās – Raimondam Gerkenam.

Neskatoties uz izmaiņām dalībniekos, uzņēmuma pamatkapitāls saglabājies līdzšinējā apjomā – 1,75 miljoni eiro, portāls "Delfi" uzzināja "Lursoft".

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka Vasiļjevs kā patiesais labuma guvējs šobrīd reģistrēts piecos uzņēmumos, tostarp, arī AS "Mēbeļu Nams".

Jānorāda, ka šobrīd Gerkenam vairs nepieder neviens uzņēmums.

1992. gadā reģistrētais SIA "Gerkens un Co" pagājušajā gadā apgrozīja 890,81 tūkstošus eiro un nopelnīja 206,6 tūkstošus eiro. Uzņēmums nodarbojas ar nedzīvojamo telpu īres pakalpojumiem. Pagājušajā gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 236,32 tūkstošus eiro.

Šogad martā uzņēmums saņēmis 27,46 tūkstošus eiro lielu atbalstu no valsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Gerkens ir dzimis 1952. gadā, bet biznesa gaitas uzsācis 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad nesekmīgi centies eksportēt zirgu mēslus uz Franciju.

Viņš arī atvēris pirmo valūtas veikalu Rīgā. 1988. gadā Gerkens ieguva vienu no pirmajām atļaujām veidot privātu kooperatīvu, bet 1989. gadā jau dibināja savulaik leģendāro firmu "Gerkens & Co".

Gerkens arī apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!