Foto: Lauma Kalniņa/Svaigi.lv
Bukšu ģimene pirms sešiem gadiem no Rīgas pārcēlās dzīvot uz laukiem, kur nodarbojas ar putnkopības biznesu – ar bioloģiskām metodēm audzē tītarus un pērļu vistas, "tīras" pārtikas cienītājiem nodrošinot svaigu gaļu, gaļas pārstrādes produktus un olas ar zīmolu "Zvirgzdkalni RB".

"Delfi Bizness" kopā ar virtuālo tirgu "Svaigi.lv" viesojās vairākās zemnieku saimniecībās Latvijā, lai iepazītu uzņēmīgus lauksaimniekus.

Pirms pārcelšanās uz laukiem ģimene dzīvojusi Rīgā, kur tai bijis cits bizness, tomēr dzīve galvaspilsētā neesot gājusi pie sirds, tāpēc izlemts pārcelties uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur Rinalda Bukša vecākiem jau piederējis īpašums. Sākotnēji bijusi iecere bioloģiski audzēt avenes un citas ogas, taču ar laiku secināts, ka Latvijā trūkst kvalitatīvas, ar bioloģiskām metodēm audzētu putnu gaļas. Ārzemju izstādē ģimene uzzinājusi par tītaru audzēšanas biznesu un saskatījusi potenciālu attīstīt to arī Latvijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!