Foto: Pixabay
AS "Kredītinformācijas birojs" (KIB) noslēdzis sadarbības līgumu par datu apmaiņu ar kredītu pārvaldības uzņēmumu "Intrum", informē uzņēmumi.

Tādējādi KIB datu bāzē šobrīd ir pārstāvēti visu Latvijas lielāko parādu piedziņas uzņēmumu fizisko un juridisko personu dati par nenokārtotām finanšu saistībām. Līdz ar to KIB datu sistēma šobrīd uzrāda kopējo parādu (kavēto rēķinu un līgumu) summu 1,47 miljardi eiro fiziskajām personām un 561 miljoni eiro juridiskajām personām.

"Līdz ar "Intrum" datu pievienošanu esam panākuši Latvijā lielāko parāda piedziņas uzņēmumu datu apvienošanu vienā sistēmā. Tas būtiski atvieglo finanšu institūciju un pakalpojumu sniedzēju darbu," uzsver KIB valdes priekšsēdētājs Intars Miķelsons.

"Veselīga un stabila ekonomika balstās uz savstarpējo paļāvību, ka uzņēmumi par savām precēm un pakalpojumiem saņems samaksu, bet privātpersonas vai juridiskas personas, savukārt, par tiem laikus norēķināsies. Kredītu tirgus, kurā cilvēki un uzņēmumi var ērti nodrošināt un saņemt kredītus, ir galvenais priekšnoteikums ekonomikas pastāvēšanai un attīstībai. Šajā kontekstā KIB datu bāze kalpo kā regulējošs instruments kopējās sabiedrības interesēs, lai uzņēmumi, kas izsniedz kredītus vai preces un pakalpojumus uz nomaksu iegūtu objektīvu informāciju par potenciālo klientu maksātspēju, savukārt privātpersonas atturētos no jaunu saistību uzņemšanās pirms dzēstas iepriekšējās," skaidro "Intrum" ģenerāldirektore Baltijā Ilva Valeika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!