Foto: DELFI

Rosība ap "Lidl" veikaliem un neoficiālu avotu paustais liecina, ka vācu mazumtirdzniecības ķēde, kura nu jau pāris gadu gatavojas uzsākt darbu Latvijā, varētu vērt veikalu durvis vaļā oktobra sākumā.

Eiropā populārais mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Lidl" Latvijā nu jau vairākus gadus uztur intrigas un minējumu gaisotni par to, kad tad uzņēmums varētu beidzot vērt vaļā savas durvis. Daudzi pauduši cerību, ka "Lidl" ienākšana tirgū saasinās konkurenci starp tirgotājiem un samazinās preču cenas.

Kā liecina interneta minējumi un "'Delfi Bizness" rīcība nonākusi neoficiālā informācija, iespējams, ka Latvijas iedzīvotāju gaidas drīz varētu beigties. Šobrīd ticamākā no versijām ir, ka uzņēmums durvis vērs vaļā nākamās nedēļas izskaņā laika posmā no 6. līdz 10. oktobrim.

Par to liecina interneta publicētās vakances preču saiņotājiem. Kāds acīgs interneta lietotājs pamanījis, ka darbs sāksies no 6. oktobra.


Savukārt neoficiāli avoti liecina, ka tiekot gatavoti reklāmas materiāli par veikala atvēršanu 7. oktobrī. Arī reģionālais medijs "Liepajniekiem.lv" raksta , ka septembra beigās pie veikala izliktie ratiņi Ganību ielā "ļauj domāt, ka pirms diviem gadiem uzceltā tirgotava beidzot grasās vērt savas durvis pircējiem."

"Lidl" pārstāvji gan šobrīd atteicās komentēt baumas un sacīja, ka informēs medijus par atklāšanu tiklīdz tas būšot iespējams.

Šogad vasarā "Lidl" aktīvi meklēja darbiniekus un veikala pārstāvji augusta izskaņā vēstīja, ka teju visi nepieciešamie darbinieki ir atrasti. Tādējādi var pieņemt, ka veikala atklāšana patiešām nav aiz kalniem. "Darbinieku piesaistes kampaņa palēnām tuvojās savam veiksmīgajam noslēgumam, un mēs esam apmierināti ar tās rezultātiem. Mums ir izdevies noslēgt vairākus simtus darba līgumu ar jaunajiem "Lidl" veikalu darbiniekiem, kuriem tagad sāksies pilnībā apmaksāts darba apmācību kurss," augustā aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāvis Ingars Rudzītis.

"Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs ar vairāk nekā 10 500 veikaliem. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali strādā tikai Lietuvā. Kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

"Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. marta līdz šā gada 28. februārim, strādāja ar 722 955 eiro apgrozījumu, kas ir 16,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 2,1 reizi, sasniedzot 51,59 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!