Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šogad augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 3,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmēra kāpums augustā salīdzinājumā ar pagājušā gada astoto mēnesi pieaudzis 18 ES valstīs, par kurām pieejami dati. Kritums bijis Beļģijā (-4,9%), Francijā (-2,1%), Spānijā un Luksemburgā (abās valstīs -1,3%), kā arī Austrijā (-0,8%). Tikmēr straujākais kāpums fiksēts Maltā (+19,6%), Horvātijā (+18,1%), Slovēnijā (+12,3%), Bulgārijā (+12%) un Lietuvā (+10,4%). Igaunijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā kāpis par 8,7%.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums augustā gada griezumā palielinājies kopumā par 1,1%, bet eirozonas valstīs tas saglabājies nemainīgs.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs augustā gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,3%.

Straujākais kāpums šajā periodā reģistrēts Maltā (+2,7%), Īrijā (+2,5%) un Slovākijā (+2%), bet lielākais samazinājums bijis Dānijā (-1,4%), kā arī Igaunijā un Francijā (abās -1,2%). Latvijā mazumtirdzniecība palielinājusies par 0,3%, bet Lietuvā samazinājusies par 0,6%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!