Foto: LETA

Tehnoloģiju kompānijas SIA "Tet" konsolidētais apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bija 174,6 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina kompānijas konsolidētie neauditētie dati.

Kompānijā uzsvēra, ka pakāpeniskais apgrozījuma pieaugums rāda finanšu stabilitāti, raugoties uz gada nogali un nākamā gada sākumu.

"Veiksmīgi spējam saglabāt savu konkurētspēju starptautiskā mērogā - Vācijas būvniecības tirgos un Ukrainas datu centra biznesos -, eksporta apgrozījumam augot par 37%. Pateicoties datu centru izaugsmei, augustā atklājām jau sesto datu centru, kas ļaus mākoņpakalpojumus nodrošināt vēl plašākam Latvijas un ārvalstu uzņēmumu klāstam," sacīja "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

"Tet" elektrības klientu skaits šā gada deviņos mēnešos ir pieaudzis par 30%. "Tet" klienti visbiežāk - apmēram 85% no jaunajiem klientiem - izvēlas dinamisko elektroenerģijas cenai biržā piesaistīto tarifu.

Savukārt "Tet" reklāmas bizness šajā gadā līdz šim ir audzis par 48%, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn. Līdz ar skatītāju skaita un piedāvājuma pieaugumu izklaides platformas "Tet+" apgrozījums audzis par 10%.

2021 gada pirmajos deviņos mēnešos par 87% ir audzis zvanu centra pakalpojumu apgrozījums. Tāpat, pateicoties eksporta veiksmīgai izaugsmei, par 29% ir audzis būvniecības bizness un iekārtu tirdzniecības rādītāji ir auguši par 15%.

"Tet" grupas uzņēmumu EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas deviņos mēnešos sasniegusi 46,7 miljonus eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

"Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro. Savukārt "Tet" pērn strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!