Foto: Publicitātes foto

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimē starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Satekles un Dzirnavu ielām, kur agrāk atradās "Mildas tirdziņš". Jau šī gada oktobrī parakstīts telpu nomas līgums ar "SEB Latvia", kas, pārceļot savu galveno biroju, kļūs par jaunās ēkas enkurnomnieku, informē attīstītājs. Jaunā kompleksa atklāšana tiek plānota 2025. gadā.

"Šis darījums ir nozīmīgs Rīgas nekustamā īpašuma un mūsdienīgām prasībām atbilstošu biroju tirgū. Esam gandarīti, ka iesaistītās puses ir atradušas vislabāko risinājumu. Biroja ēkas projekts tiks izstrādāts, respektējot šīs vietas vēsturisko gaisotni un integrējot jaunajā ēkas struktūrā mūsdienīgām būvniecības prasībām un jaunākajām tehnoloģijām atbilstošus risinājumus, apliecinot aprites ekonomikas labo praksi ", piebilst "Colliers" partneris un aģentūras vadītājs Ēriks Bergmans.

Šajā darījumā "SEB" grupu Latvijā konsultēja advokātu birojs "Cobalt". Nekustamo īpašumu attīstītājam un pārvaldniekam Baltijas valstīs "Linstow Baltic" sarunās atbalstu sniedza advokātu birojs "Sorainen".

Topošajā biroju kompleksā tikšot integrētas pilsētas vēsturiskā mantojuma ēkas un radīšot mūsdienīgu darba vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem, sola attīstītāji. Sākotnēji paredzēts, ka biroju ēkai būs 6 līdz 8 stāvi, kopējā platība ap 12 000 m2. Šobrīd "Linstow" plānoto investīciju apjomu jaunā kompleksa būvniecībā vēl neatklāj.

"Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds uzskata, ka "Linstow Baltic" un "SEB Latvia" vienošanās par sadarbību ir apliecinājums "Linstow" stratēģiskajai vīzijai par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtni kā vienu no Latvijas transporta infrastruktūras stratēģiskajiem mezgliem un biznesa attīstības centriem. "SEB galvenā biroja atrašanās šajā apkaimē vēl vairāk nostiprinās šīs vietas stratēģisko nozīmi un pavērs ceļu vēl plašākai biroju ēku segmenta, kā arī mazumtirdzniecības un pakalpojumu funkciju attīstībai šajā apkārtnē. Šī sadarbība spilgti iezīmē arī ilgtspējas nozīmi abu uzņēmumu ilgtermiņa attīstībā," pauž Gronvolds.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd noslēgusies jaunā biroju kompleksa metu konkursa pieteikumu iesniegšana. Tā mērķis ir iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski pārdomātu ilgtspējīga biroju ēku kompleksa jaunbūves metu. Iecerei jāietver arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējais ģenerālplāns biroju ēku kompleksa izveidei trijos savstarpēji saistītos zemesgabalos Rīgā. Metu konkursa godalgu fonds ir 30 000 eiro.

Jau ziņots, ka 2017. gadā nekustamo īpašumu attīstītājs "Astor Group" bija paziņojis par ieceri šajā vietā veikt "Radisson RED" zīmola viesnīcas būvniecību. Bija plānots, ka viesnīcu grupa "The Rezidor Hotel Group" jaunu "Radisson RED" zīmola viesnīcu Rīgā atvērs līdz 2020.gadam. Jaunajā viesnīcā tika plānoti 220 numuriņi.

"Linstow Baltic" pārstāvji pastāstīja, ka šī zemesgabala īpašuma tiesības uz "Linstow" grupas uzņēmumu tika pārreģistrētas 2021.gada 16.jūnijā. Teritorijas zemes vienību juridiskais īpašnieks tagad ir SIA "Satekles Business Center".

"Linstow Baltic" pērn strādāja ar 2,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% mazāks nekā 2019.gadā, kā arī cieta 684 645 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Linstow Baltic" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow". "Linstow" apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā - "Ülemiste".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!