Foto: Pexels
Sākta reklāmas speciālista Ērika Stendzenieka izveidotā uzņēmuma SIA "Silverback", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "Mooz!", likvidācija, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma likvidācijas process sākts piektdien, 12. novembrī.

SIA "Mooz" pārstāvji aģentūrai LETA uzsvēra, ka "Mooz!" joprojām aktīvi turpina darbību - daļēji autonomi, daļēji grupas "McCann" ietvaros. "Tas nozīmē, ka "Mooz!" ir strādājošs uzņēmums gan ar klientiem, gan darbiniekiem," uzsvēra uzņēmuma pārstāvji, norādot, ka "Mooz!" pašreiz nav nekāda saistība ar "Silverback".

2018.gada vasarā notikušais darījums starp Stendzenieku un "McCann" ietvēra ne vien "Mooz!" zīmola pārdošanu, bet arī visus ar uzņēmumu saistītos aktīvus. Tādējādi "McCann" pārņēma reklāmas biznesu, līgumus un klientus.

"Mooz!" turpina nodarbināt gan vairāku cilvēku komandu, gan piedāvāt reklāmas pakalpojumus klientiem.

Toreizējais "Mooz!" valdes priekšsēdētājs Stendzenieks aģentūrai LETA sacīja, ka 2018.gada vasarā, pārdodot "Mooz!" reklāmas aģentūrai "McCann", pārdeva tikai zīmolu, nosaukumu un reputāciju, bet pats uzņēmums palika viņa īpašumā.

2020.gadā "Silverback" strādāja ar 132 773 eiro apgrozījumu un 61 566 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3600 eiro. Kompānijas kapitālā Vitai Gaismai un Gitai Šmitei pieder pa 35% kapitāldaļu, bet Stendzeniekam pieder 30%.

Savukārt SIA "Mooz" reģistrēta 2002.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pieder SIA "MWG", kur 56% uzņēmuma kapitāla pieder Kristapam Siliņam, 36% - Aināram Ščipčinskim, bet 10% - Ievai Danieljanai. 2020.gadā "Mooz" strādāja ar 282 801 eiro apgrozījumu un 23 364 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!