Foto: Shutterstock
Arī otrdien "Nord Pool" biržas Latvijas reģionā elektroenerģijas cena turpinās kāpt, otro dienu pēc kārtas sasniedzot dienas vidējās cenas jaunu rekordu - 469,03 eiro par megavatstundu (MWh), maksimumam no rīta pārsniedzot pat 1000 eiro atzīmi, liecina "Nord Pool" informācija.

Otrdien augstākā elektroenerģijas cena "Nord Pool" biržas Latvijas reģionā gaidāma laikā no plkst.7 līdz 8, kad cena par MWh pieaugs līdz 1000,07 eiro atzīmei. Zemākā elektrības cena biržā gaidāma laika posmā no pusnakts līdz plkst.1, kad elektroenerģija maksās 143,20 eiro par MWh.

Arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, kā arī Somijā otrdien tiek prognozētas tādas pašas elektroenerģijas biržas cenas kā Latvijā. Citos "Nord Pool" biržas reģionos prognozētas cenas būs zemākas.

Kā ziņots, pirmdien "Nord Pool" biržas Latvijas reģionā tiek prognozēta jauna rekordaugsta vidējā elektroenerģijas cena - 290,06 eiro par MWh. Prognozētas, ka pirmdien starp plkst.16 un 17 elektroenerģijas cena pakāpsies pat līdz 626,06 eiro par MWh. Mazākā cena gaidāma naktī no plkst.2-3, kad elektroenerģijas cena būs 125,92 eiro par MWh.

Iepriekšējie elektroenerģijas biržas cenas rekordi tika sasniegti iepriekšējā pirmdienā, 29.novembrī, kad dienas vidējā cena bija 263,96 eiro par MWh, bet pēcpusdienā no plkst.17 līdz 18 elektroenerģijas cena pakāpās līdz 421,87 eiro par MWh.

Novembrī vidējā elektroenerģijas cena Latvijas tirdzniecības apgabalā sasniegusi jaunu vēsturisko maksimumu - 125,39 eiro par MWh, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Tas ir par 17,8% vairāk nekā oktobrī, bet attiecībā pret 2020.gada novembri cena ir 3,1 reizi augstāka. Vidējo cenu būtiski ietekmēja novembra pēdējās dienas, kad 29.novembrī tika sasniegts jauns diennakts vidējās cenas rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!