Foto: Publicitātes foto

Ekspluatācijā nodota pirmā ēka daudzdzīvokļu namu kompleksā "Rezidences Līčukrasti". Projekts "Rezidences Līčukrasti" saņēmis "Bigbank Latvija" finansējumu 1,54 milj. eiro apjomā, bet kopējās investīcijas tajā sasniedz 3 milj. eiro. Nams atrodas Stopiņu novada "Līčos".

Rezidenču kvartāla "Līčukrasti" idejas autors un attīstītājs ir Harijs Čīka. Interviju viņu vari lasīt šeit. Būvdarbus veic – SIA "Aimasa". Arhitekts ir Gatis Didrihsons. Teritorijas labiekārtošanas plānu autors ir Edgars Neilands ar savu komandu SIA "Labie koki". Projektu plānots īstenot sešās kārtās, gan rindu mājās, gan daudzdzīvokļu namos kopā piedāvājot vairāk nekā 100 mājokļu. Kā pastāstīja projekta īstenotāji, tajā investēti aptuveni 3 miljoni eiro.


No citām daudzdzīvokļu mājām atšķirīgu to padara modernais koncepts, kas paredz iespēju pilnvērtīgi dzīvot, sportot, izklaidēties un socializēties kompleksa teritorijā, skaidro tā attīstītāji. Ēkā ir sava sporta zāle, veļas mazgātava un atpūtas telpa ar galda hokeju un novusu, kur satikties ar kaimiņiem un viesiem, kā arī rīkot svinības. Uzstādīti saules kolektori ūdens uzsildīšanai, apakšzemes stāvvietas ar elektromobiļu uzlādes punktiem, bērnu laukums, ūdenskrātuve un plašas teritorijas pastaigām mežā. Iedzīvotāju ērtībām izveidota arī bezmaksas velosipēdu un ratiņu novietne, lai braucamrīkus nav jānes uz dzīvokli. Katram dzīvoklim dāvanā ir noliktava.

Trīsstāvu ēkā ir 24 dzīvokļi ar balkoniem un terasēm, un liela daļa no tiem jau ir pārdoti. Dzīvokļu kopējā platība ir 1840 kvadrātmetru.

Rezidences ir pirmā kārta vērienīgā projektā, kas paredz vesela kvartāla izveidošanu. Pašvaldībā apstiprinātais lokālplānojums ietver vairākas dzīvojamās ēkas, koprades telpas, kafejnīcu, bērnu centru, spēļu laukumus un citus objektus augstai dzīves kvalitātei. Sešu kārtu īstenošanas rezultātā "Līčukrasti" plānoti kā vieta, kur dzīvot un strādāt pat neizbraucot no pazīstamās un drošās teritorijas. Lokālplānojuma izstrādātājs ir arhitektu birojs "Didrihsons Arhitekti".

AS "Bigbank" ir Igaunijas banka, kas specializējas patēriņa un hipotekāro kredītu izsniegšanā, juridisku personu kreditēšanā, kā arī izdevīgu termiņnoguldījumu pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums izvērsis darbību ārpus Igaunijas, izveidojot filiāles Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā, Bulgārijā, kā arī piedāvājot pārrobežu pakalpojumus Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!