Foto: Publicitātes attēls

"Luminor" siera ražošanas un ēdināšanās uzņēmumam "Malevss" piešķir 590 000 aizdevums siera ražotnes būvniecībai Ogres novada Tīnūžu pagastā netālu no Ikšķiles, ziņo bankā.

Uzņēmums ražo un tirgo zīmola "SierŠtelle" sieru.

"Malevss" sabiedriskās ēdināšanas jomā darbojas jau vairāk nekā 25 gadus, un šobrīd uzņēmumam ir kafejnīca–konditoreja un restorāns - "Siera Studija" Ogrē. 2009. gadā uzņēmums uzsāka ar dažu svaigo sieru ražošanu un tirdzniecību, apjomi bija nelieli un lokāli. Šobrīd svaigā "SierŠtelle" siera ražošana sastāda vairāk nekā 60% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma.

""SIA Malevss" ir ilgstošs bankas klients, un jau iepriekš uzņēmumam bija piešķirts finansējums jaunākās paaudzes siera ražošanas iekārtu iegādei un jauna konditorejas ceha izveidei. Sabiedriskās ēdināšanas jomā konkurence ir ļoti sīva, tādēļ esam gandarīti par uzņēmuma profesionālo darbību, pārliecinoši attīstot savus produktus un pakalpojumus, paplašinot ražošanas telpas un turpinot uzņēmuma izaugsmi," saka Ilze Zoltnere, "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja.

Bankā informē, ka "Malevss" ražo ap 30 dažādus svaigā siera veidus, tās ražotnē dienā pārstrādā no 1000 – 2500 litrus piena un saražo vidēji 14 tonnas siera mēnesī. Uzņēmums sniedz ēdināšanas pakalpojumus klientiem uz vietas, izbraukumos, kā arī piegādā ēdienus uzņēmumiem. Uzņēmumā ir arī jaudīga konditorejas ražošana, kura priecē klientus ar siltiem pīrādziņiem, bulciņām, gardiem kliņģeriem un lieliskām tortēm un kūkām.

Attīstot savus pakalpojumus, uzņēmums 2008.gadā uzsāka būvniecību papildu ražošanas telpām Ogrē, Brīvības ielā 12, ar kopējo platību 230 kvadrātmetri. Ražošanas telpas tika aprīkotas ar iekārtām un nodotas ekspluatācijā 2010.gada pavasarī. Tur tika iekārtots esošais siera ražošanas cehs.

"Pateicoties bankas un LAD atbalstam, mums ir iespēja spert nākamo soli - uzsākt jaunas siera ražotnes būvniecību pie Ikšķiles. Jaunajā "SierŠtelle" ražotnē turpināsim ražot "SierŠtelle" svaigo sieru un plānojam izstrādāt jaunus sieru veidus. Primārais mērķis ir palielināt ražošanas telpas, paralēli uzlabojot efektivitāti un produktivitāti. Plašākas telpas un jaunas iekārtas atvieglos darbinieku ikdienu un dos iespēju uzlabot ražošanas, iepakošanas, komplektēšanas un uzglabāšanas procesus. Jaunajā ražotnē attīstīsim "SierŠtelle" sierus un siera saldumu produktus. Azotē jau ir vairāki šādi produkti, un, lai tos varētu baudīt visā Latvijā un ārzemēs, esam ieplānojuši radošo produktu telpu meistariem, kuri ieguldīs idejas un enerģiju šo produktu tapšanā. Mēs redzam virzienus "SierŠtelle" sieru piedāvājuma paplašināšanai. Un strādājam, lai pārsteigtu un iepriecinātu mūsu klientus ar jaunumiem no "SierŠtelle"," uzsver Māris Legzdiņš, "Malevss" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!