Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pērnā gada decembrī Baltijas lielākās mediju grupas "Ekspress Grupp" kopējais digitālo abonentu skaits sasniedzis 134 947, kas ir par 62% vairāk nekā pirms gada, liecina kompānijas paziņojums "Nasdaq Tallinn" biržā.

Pērnā gada pēdējā ceturkšņa laikā digitālo abonentu skaits grupā kopumā audzis par 8%.

Grupā ietilpstošās Latvijas AS "Delfi" digitālo abonentu skaits Latvijā pieauga par 57% līdz 17 549, bet ceturkšņa laikā vērojams pieaugums par 17%.

AS "Ekspress Meedia", kurā ietilpst ziņu portāls "Delfi", laikraksti "Eesti Päevaleht", "Maaleht", "Eesti Ekspress" un vairāki citi iecienīti žurnāli, digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 51%, sasniedzot 74 873.

AS "Õhtuleht", kura 50% īpašnieks ir "Ekspress Grupp", digitālo abonentu skaits gada laikā palielinājies par 52%, sasniedzot 20 992.

Kopš 2021. gada 17. decembra "Ekspress Grupp" ietilpst arī "Geenius Meedia" OÜ, un tā digitālo abonentu skaits gada laikā vairāk nekā dubultojies, sasniedzot 4100.

Savukārt Lietuvā "Delfi" digitālo abonentu skaits pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 17 433.

2021. gada 4. ceturksnī "Ekspress Grupp" galvenajos tirgos turpinājusies digitālo abonementu pieauguma tendence. Straujākais kāpums bijis grupas medijiem Latvijā un Lietuvā, kur līdz šim digitālo abonentu skaits bija mazāks. Arī Igaunijas tirgus turpinājis strauju izaugsmi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, norāda "Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu.

Digitālo abonementu skaita pieaugums pozitīvi ietekmēs "Ekspress Grupp" darbības rezultātus un apliecina, ka grupas ilgtermiņa stratēģiskais virziens ir pareizs, viņa piebilst.

AS "Ekspress Grupp" ir vadošā Baltijas mediju grupa, kuras galvenie darbības virzieni ir interneta mediji, laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošana. Grupa pārvalda arī elektronisko biļešu tirdzniecības platformu un biļešu kases Igaunijā un Latvijā. "Ekspress Grupp", kas savu darbību uzsāka 1989. gadā, nodarbina gandrīz 1400 cilvēkus, tai pieder vadošie interneta mediji Baltijas valstīs un populārākie dienas un nedēļas laikraksti, kā arī lielākā daļa populārāko žurnālu Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!