Foto: Publicitātes foto

Daudzfunkcionālais ūdens atrakciju parks "Līvu Akvaparks" no 3. marta plāno atsākt darbību.

Šādu lēmumu pieņēmusi SIA "Akvaparks" vadība, līdz ar valstī noteiktās ārkārtējās situācijas beigšanos 28. februārī. Paredzēts atvērt visu ūdens atrakciju parka teritoriju, tostarp SPA kompleksu, slidkalniņus, pirātu kuģi, kā arī bistro "Zambezi" un bāru ūdenī.

Šonedēļ 12 tūkst. m2 plašajā "Līvu Akvaparkā" sāksies visaptverošas tehniskās pārbaudes un iekārtu regulēšanas procedūras, lai nākamajā nedēļā varētu sākt ūdens piesildīšanu. Dīkstāves laikā ūdens baseinos, kopumā vairāk nekā divu tūkstošu kubikmetru apmērā, tika turēts 24⁰C, un, ūdens sasildīšanas process līdz nepieciešamajam tropu siltumam 29-30⁰C, tāpat telpu piesildīšana, agregātiem strādājot ar pilnu jaudu, personāla iemaņu atgūšana un treniņš prasīs vairākas nedēļas.

"Tāda apmēra ūdens atrakciju parka kā "Līvu Akvaparks" darbības atsākšana nav tējkannas slēdža ieslēgšana un izslēgšana…", norāda tā izpilddirektore Velta Lasmane, uzsverot, ka, iedarbinot visaptverošas sagatavošanās procedūras un procesus "Akvaparka" darbības atsākšanai, uzņēmums paļaujas uz spēkā esošo valdības noteikto normatīvo aktu bāzes un to pēctecību.

"Tā kā valdība katru nedēļu veica uzlabojumus un grozījumus, ir pamats domāt, ka tie ir noslīpēti līdz ideālam, un piespiedu kārtā slēgtie uzņēmumi var sākt strādāt," viņa piebilst.

Plānots, ka "Līvu Akvaparks" no 3. marta būs atvērts apmeklētājiem 4 dienas nedēļā no ceturtdienas līdz svētdienai

"Līvu Akvaparks" darbojas kopš 2003. gada 30. decembra. Kopējā kompleksa platība ir 18 tūkst. m2, tostarp vasaras pludmale 6000m2. Komplekss aprīkots ar 21 dažādas pakāpes sarežģītības slīdkalniņu un 11 baseiniem. Kompleksa izveidē un attīstībā ieguldīti 18 miljoni eiro. Kopējais apmeklētāju skaits kopš atvēršanas - 4,53 milj. Vidēji gadā tas uzņem 300 tūkst. atpūtnieku (pirms pandēmijas), puse no kuriem ir valsts viesi. Kopš 2006. gada tas ir Pasaules akvaparku asociācijas biedrs, bet kopš 2008. gada - Eiropas izklaides asociācijas biedrs.

Pēc "Lursoft" datiem, 2020. gadā SIA "Akvaparks" apgrozījums bija nedaudz virs 2,75 milj. eiro, gūta peļņa turpat 180 tūkst. eiro apjomā. Uzņēmums nodarbinājis 61 cilvēku. Par 2021. gadu darbības rezultātiem dati vēl nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!