Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēdējo mēnešu laikā strauji augusi Latvijas iedzīvotāju interese par elektroenerģijas tirgotāja maiņu, informē elektroenerģijas tirgotājs “Enefit”.

"Enefit", kas ir otrs lielākais elektroenerģijas tirgotājs Latvijā, aizvadītā gada pēdējā ceturksnī mājsaimniecību klientu skaitu esot palielinājis par aptuveni 50%, tādējādi sasniedzot būtisku izaugsmi privātpersonu tirgū un nodrošinot elektroenerģiju 50 000 mājsaimniecībās.

AS "Sadales tīkls" apkopotā informācija par aizvadīto gadu uzrāda, ka 2021. gada nogalē iedzīvotāju vidū elektroenerģijas tirgotāju maiņas aktivitāte augusi par aptuveni 55%. Tikmēr visa gada laikā lietotāju skaits, kuri mainījuši tirgotāju, meklējot izdevīgākus elektroenerģijas iegādes nosacījumus, audzis par ceturtdaļu salīdzinājumā ar 2020. gadu.

"Enefit" novērotais liecinot, ka pēdējos mēnešos elektroenerģijas cenu kāpuma rezultātā gandrīz visi uzņēmuma jaunie klienti izvēlējušies fiksētas cenas produktus, dodot priekšroku stabilitātei un prognozējamām izmaksām visā līguma periodā.

Vienlaikus uzņēmumā vērojams izteikts saules enerģijas risinājumu pieprasījuma kāpums. Arī AS "Sadales tīkls" apkopotā informācija parāda, ka aizvadītajā gadā Latvijā uzstādīti 999 mikroģenerācijas risinājumi, kas ir pat divkārt vairāk nekā 2020. gadā, un salīdzinājumā ar 2019. gadu to skaits ir audzis teju piecas reizes.

"Iedzīvotāji meklē iespējas, kā samazināt arvien pieaugošās izmaksas par elektroenerģiju. Skaidrs, ka patēriņu varam optimizēt tikai līdz zināmai robežai, tāpēc pašreizējā tirgus situācija savā veidā veicina jau daudz mūsdienīgāku energorisinājumu apguvi. Ņemot vērā to, ka šogad valsts plāno izstrādāt atbalsta programmu iedzīvotājiem atjaunīgo energoresursu ražošanas iekārtu iegādei, paredzam, ka interese par saules enerģijas paneļu uzstādīšanu mājokļos saglabāsies augsta visu gadu," norāda "Enefit" valdes loceklis un privātpersonu segmenta vadītājs Mārtiņš Vancāns.

Elektroenerģijas risinājumus privātpersonām "Enefit" piedāvā kopš 2019. gada marta. SIA Enefit mātes uzņēmums AS "Eesti Energia" ir lielākais vēja enerģijas ražotājs Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!