Svinot Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, 4. maijā nereti sanākam kopā ģimenes un draugu lokā, lai pie skaisti klāta galda kopā pavadītu dienu un baudītu kopīgu maltīti. Deserts viennozīmīgi ir neatņemama svētku sastāvdaļa, it sevišķi, ja tas ir tradīcijām un pazīstamām garšām bagāts un ģimeņu iecienīts. Recepte ar īstu Latvijas garšu – bērnībā tik ļoti iemīļotās "Selgas" cepumu mājiņas!

::recepte::

Gatavo ogu un zefīra krēmu. Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5 –7 minūtes. Pa to laiku zefīrus sagriež nelielos kubiņos, ber bļodā. Pievieno skābo krējumu, ogas un apmaisa. Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē, iemaisa krēmā un bļodu liek ledusskapī uz stundu.

Izņem no ledusskapja krēmu. Veido mājiņas. Uz apakšējā šokolādes cepuma uzliek aptuveni 2 ēdamkarotes gatavā krēma. Cepumu atstutē vienā malā un uzliek vēl pildījumu. Tad uzliek trešo cepumu un caur sāniem aizpilda mājiņu pilnu ar krēmu. Sānus nolīdzina ar aukstā ūdenī saslapinātu nazi.

Sagatavotās mājiņas liek ledusskapī. Pa to laiku sasmalcina pistācijas. Balto šokolādi salauž gabaliņos, liek bļodiņā un izkausē karsta ūdens peldē.

Katru mājiņu pārlej ar izkausēto šokolādi un dekorē ar pistāciju drumstalām. Līdz pasniegšanai mājiņas liek ledusskapī vismaz uz 2 – 3 stundām vai uz visu nakti.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!