Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai veiktu govju fermas rekonstrukciju un iegādātos nepieciešamās iekārtas, "Luminor" banka zemnieku saimniecībai "Nogales" piešķīrusi finansējumu vairāk nekā 2,5 miljonu eiro apmērā. Kuldīgas novada Kabiles pagasta zemnieku saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību un graudkopību.

Par bankas piešķirto finansējumu plānots rekonstruēt veco liellopu novietni, uzbūvēt mēslu krātuves, iegādāties govju slaukšanas robotus, automātisko barošanas sistēmu un citu nepieciešamo aprīkojumu fermas uzturēšanai.

"Saimniecības attīstība notikusi vairākos posmos, piemēram, bija laiks, kad vairāk līdzekļu ieguldījām zemes iegādē. Kad zemes platības bija palielinātas, sākām pievērsties piena lopkopības jaudu palielināšanai. Mūsu konsultants "Leveria" sniedza atbalstu finanšu plānu sagatavošanā, savukārt bankas aizdevums mums palīdzēs iegādāties daudz mūsdienīgāku aprīkojumu govju novietnēm, padarot saimniecības darbību efektīvāku un konkurētspējīgāku, kā arī atvieglos saimniecības darbinieku ikdienu," stāsta Ainars Guštilo, zemnieku saimniecības "Nogales" īpašnieks.

Pirms trīs gadiem saimniecībā uzbūvēta jauna govju kūts 120 slaucamām govīm ar diviem slaukšanas robotiem. Tagad plānots rekonstruēt veco novietni, lai arī tajā mājlopu sadzīves apstākļi atbilstu labturības noteikumiem un nākotnē varētu palielināt piena izslaukumu.

Zemnieku saimniecība "Nogales" dibināta 1991. gadā. Sākotnēji tā apsaimniekoja 40 hektārus lauksaimniecībā izmantojamās zemes un tās īpašumā bija četras slaucamas govis. Šobrīd saimniecībai ir 670 hektāri lauksaimniecības zemes un 325 liellopi, no kuriem 200 ir slaucamas govis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!