Foto: Shutterstock

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un tās būtisko ietekmi uz dabasgāzes tirgu, dabasgāzes cena aprīlim Eiropā atbilstoši šī brīža prognozēm svārstās ap 250-300 eiro/Mwh, "Nasdaq Riga" noziņojusi AS "Latvijas Gāze".

Pastāvot prognozēm par šādu dabasgāzes cenas līmeni 2022. gada aprīlī, AS “Latvijas Gāze” aicina dabasgāzes lietotājus atbildīgi izvērtēt savu dabasgāzes patēriņa profilu un apjomu, kontekstā ar dabasgāzes patēriņa ekonomiskajiem ieguvumiem un lietotāja finansiālajām iespējām veikt samaksu par dabasgāzi.

AS “Latvijas Gāze” turpinās ziņot par būtiskām prognozēto cenu svārstībām turpmākajos mēnešos.

“Delfi bizness” marta sākumā ziņoja: ir pietiekami daudz dabasgāzes krājumu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, lai uzņēmums netraucēti turpinātu piegādāt dabasgāzi mājsaimniecībām un tirgus klientiem saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem. Arī dabasgāzes piegāde no Krievijas notiek pēc piegāžu plāna un bez pārtraukuma, saskaņā ar noslēgto piegādes līgumu.

Jau vēstīts, ka “Latvijas Gāze” koncerna neto apgrozījums 2021. gadā sasniedza 583,3 miljonus eiro, EBITDA – 18 miljonus eiro. Koncerna neto peļņa 2021. gadā bija 3,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!