Foto: Pixabay
Eiropas Sociālās uzņēmējdarbības tīkls Euclid Network, kas apvieno 100 tūkstošus organizāciju 21 valstī, ir izveidojis Eiropas līmeņa topu sievietēm, kuras darbojas sociālajā uzņēmējdarbībā. Starp 100 Eiropas mēroga sociālajām uzņēmējām ir iekļuvusi arī Latvijas pārstāve, sociālā uzņēmuma "Ligero” dibinātāja Liene Reine – Miteva.

No 500 nominētajām žūrija izvēlējās 100 sievietes, kurām piemīt izcilas līdera prasmes un apņemšanās darīt vairāk, iedvesmojot ar savu piemēru arī citas sievietes izmantot savu potenciālu. Sievietes, kuras bija nominētas šim topam, ir veiksmīgi īstenojušas dažāda mēroga sociālos projektus ar pozitīvu sociālo ietekmi, ar savu paraugu ir uzlabojušas savu nozari un piedalījušās ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Liene Reine – Miteva tika nominēta, jo ir sociālā uzņēmuma "Ligero" dibinātāja un vadītāja, kā arī zvanu centra "Sonido" sociālo inovāciju projektu vadītāja. Tāpat ir vadījusi Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju (LSUA), un palīdzējusi izveidot un attīstīt sociālās uzņēmējdarbības vidi Latvijā. "Ligero" ir radīts ar mērķi savest kopā uzņēmējus ar viņu potenciālo darbaspēku – cilvēkiem ar invaliditāti, it īpaši jauniešiem. Liene Reine – Miteva norāda: "Es vēlos risināt jauniešu un jo īpaši jauniešu ar invaliditāti nākotnes bezdarba problēmu jau tagad, skaidri darot zināmu, ka viņi darba tirgū ir gaidīti."

Šis laiks visā pasaulē ir ieviesis pārmaiņas un ir grūts teju ikvienam. Eiropas Top 100 tika veidots, lai godinātu sievietes sociālajā uzņēmējdarbībā, jo nereti tieši sievietes ir tās, kuras spēj atrisināt ieilgušus un šķietami neatrisināmus jautājumus vai problēmas, neaizmirstot par dažādu sabiedrības grupu interesēm, vēlmēm un spējām. Sociālie uzņēmēji ar inovatīvu pieeju sociālo problēmu risināšanā dod lielu ieguldījumu savu līdzcilvēku dzīves uzlabošanā, nodrošinot dažādus pakalpojumus, palīdzot savu valstu valdībām atrisināt nepilnības, ar kurām tās nevar tikt galā bez privātā vai nevalstiskā sektora palīdzības.

"Lepojos būt pamanīta un novērtēta, kā arī parādīt Eiropai, ka Latvijā ir jauna, bet jau attīstīta sociālās uzņēmējdarbības nozare, kurā darbojas spēcīgas sievietes. Nominācijas loma ir pierādīt, ka sievietes var, un iedvesmot arī citas īstenot savus sapņus, mērķus un būt savas dzīves noteicējām. Svarīgi ir atcerēties, ka mainīt savu dzīvi var jebkurā vecumā un karjeras posmā, padarot to tādu, kādu pašas vēlamies," – tā par iegūto nomināciju stāsta Liene Reine – Miteva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!