Foto: LETA

Uzņēmuma SIA “Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs piektdien atkārtoti ievēlēts Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā ("AmCham") valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatā, "Delfi Bizness" informēja "AmCham" pārstāvji.

Tallijs pilda "AmCham" prezidenta pienākumus kopš 2021. gada un strādā valdē kopš 2020.gada. Ceturtdien, 10. martā, notikušajā "AmCham" gadskārtējā biedru pilnsapulcē valdē tika ievēlēti Liene Dubava, Edgars Labsvīrs, Dita Erna Sīle un Tallijs.

Tallijs ir strādājis Latvijas informācijas tehnoloģiju nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus un ir bijis viens no SIA "Latnet Serviss" dibinātājiem. Šobrīd Džons ir datortīklu aprīkojumu ražotāja "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

“Šajā ģeopolitiskās krīzes laikā "AmCham" misija ir vēl svarīgāka nekā jebkad iepriekš – turpināt stiprināt ekonomiskās un biznesa saites ar ASV. Kā Amerikas un starptautiskās uzņēmējdarbības pārstāvji esam vienoti stabilitātes un ekonomiskās drošības uzturēšanā Latvijā. Mūsu kopienas spēks ir kļuvis vēl nozīmīgāks šajos apstākļos, kad notiek karadarbība Ukrainā. Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu un apņemamies palīdzēt, cik ir mūsu spēkos," pēc ievēlēšanas sacīja Tallijs.

Ceturtdien notikušo "AmCham" biedru pilnsapulci atklāja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica. “Šajā sarežģītajā laikā ir būtiski īstas sadarbības garā spītēt izaicinājumiem kopā ar sabiedrotajiem un partneriem. Mēs smeļamies drosmi vienotībā, ko pasaule ir parādījusi, saskaroties ar tik brutālu agresiju. Mēs esam pateicīgi saviem tuvākajiem sabiedrotajiem un ASV valdībai par viņu nelokāmo atbalstu Ukrainai, kā arī par ieguldījumu aizsardzības un atturēšanas stiprināšanā gan Latvijā, gan visā NATO austrumu flangā," viņa uzsvēra.

Biedrus uzrunāja ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, kurš pateicās "AmCham" par nozīmīgo sadarbību un partnerību un uzsvēra, ka, saskaroties ar Krievijas agresiju, sadarbība starp ASV un Latviju ir kļuvusi vēl ciešāka nekā līdz šim.

"AmCham" ir vadošā ārvalstu tirdzniecības palāta Latvijā, pārstāvot vairāk nekā 140 uzņēmumu. "AmCham" mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!