Foto: LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" pārcēlis maršruta Rīga – Stokholma, kas Covid-19 pandēmijas dēļ bija apturēts divus gadus, atvēršanu no šā gada 6. aprīļa uz 3. jūniju, "Delfi Bizness" pavēstīja "Tallink Grupp" pārstāvji.

Uzņēmumā informē, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā zemo ceļojumu rezervāciju skaitu aprīlī un maijā, ģeopolitiskās nenoteiktības, kā arī ievērojama degvielas cenu pieauguma dēļ visā pasaulē. Tādējādi aprīlī un maijā maršruta Rīga – Stokholma atjaunošana nav uzņēmumam izdevīga un iespējama.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene stāsta, ka operators pēc divu gadu ilgas dīkstāves, bija pilnībā sagatavojies darbības atsākšanai Rīga – Stokholma maršrutā jau no 6. aprīļa.

"Februārī kuģim "Isabelle" tika veikta regulārā tehniskā apkope, pēc kuras kuģis ieradās Rīgas ostā. Tāpat uzsākām aktīvu reklāmas un komunikācijas kampaņu, nodrošinājām biļešu pārdošanu un klientu apkalpošanu. Arī Latvijas valdības lēmums par Covid-19 ierobežojumu atcelšanu no 1. aprīļa sniedza pozitīvu impulsu maršruta atsākšanai. Šie un citi faktori liecināja, ka beidzot esam sasnieguši to brīdi, kad būs iespējams atjaunot mūsu regulāro maršrutu starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām bez zaudējumiem," saka Negene.

Vienlaikus februāra beigās aizsāktais karš esot radījis situāciju, kas licis pārskatīt plānus un pieņemt lēmumu par maršruta atjaunošanas atlikšanu. Negene tomēr izteica cerību, ka jūnija sākumā apstākļi būs uzlabojušies.

"Tallink Grupp" sazināsies ar visiem pasažieriem, kuri ir veikuši rezervācijas, lai piedāvātu alternatīvās iespējas ceļošanai vai rezervācijas atcelšanas iespējas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!