Foto: LETA

"Latvijas gāze" no pirmā ceturkšņa peļņas akcionāriem dividendēs plāno izmaksāt 15 miljonus eiro, liecina kompānijas pirmā ceturkšņa pārskats.

Par vienu akciju plānots dividendēs izmaksāt 0,37593985 eiro. Savukārt atlikušo peļņas daļu 58,984 miljonu eiro apmērā paredzēts ieskaitīt rezervēs.

Jautājums par ārkārtas dividenžu izmaksu iekļauts arī "Latvijas gāzes" kārtējās akcionāru sapulces darba kārtībā 27. jūnijā. Vēl bez šī jautājuma akcionāri arī lems par pagājušā gada peļņas izlietošanu.

Vienlaikus arī paredzēts apstiprināt pagājušā gada pārskatu, apstiprināt šī gada pirmā ceturkšņa finanšu pārskatu. Tāpat akcionāru sapulcē plānots uzklausīt valdes, padomes, revīzijas komitejas ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumu, paredzēts arī ievēlēt revidentu un noteikt tam atlīdzību.

"Latvijas gāzes" koncerna apgrozījums 2021. gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 583,342 miljoni eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2020. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,4 reizes - līdz 3,2 miljoniem eiro.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Krievijas "Gazprom" (34%), kā arī "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%). "Latvijas gāzes" akcijas kotē biržā "Nasdaq Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!