Foto: Publicitātes attēli
Nekustamo īpašumu attīstītājs VPH kādreizējā "Rīgas piena kombināta" teritorijā Rīgā, Valmieras ielā sācis attīstīt tirdzniecības parku, kura kopējās investīcijas veidos līdz pat 40 miljoniem eiro. Projekta ietvaros tiks attīstīti arī biroji, ēdināšanas sektors, bērnudārzs, sporta un veselības centrs un citi servisi.

Šī gada maijā ar "Rietumu Bankas" atbalstu nopirkta bijusī "Rīgas piena kombināta" teritorija 4,7 ha platībā Valmieras ielā 2, kas atrodas starp divām aktīvām satiksmes artērijām pilsētas centrā – dzelzceļu un Valmieras ielu. Attīstītāju plānā ir pabeigt projektēšanu 2023. gada vidū, sākt būvniecību un jau 2024. gada otrajā pusē atklāt jauno kompleksu.

Zemesgrāmatas dati liecina, ka īpašums Valmieras ielā 2 nopirkts par 4,5 milj. eiro. Pārdevējs – AS “Rīgas piena kombināts”, jaunais īpašnieks – SIA "Riga Properties 2". Pēc “Lursoft” datiem, SIA "Riga Properties 2" dalībnieki ir Lietuvas UAB "Venturecorp Property Holdings" (puse daļu), kā arī "Lemay Holding Limited” (Kipra) un SIA “Rīgas īpašumu fonds”, kas savukārt pieder uzņēmējam Maksimam Mališko, kurš ir patiesais labuma guvējs SIA “Grand Credit”.

Projekta koncepcijas izstrādei ir piesaistīti arhitektu birojs "TP Bennett" no Lielbritānijas, kam ir plaša pieredze lielu komercplatību plānošanā un ar kuriem izveidojusies veiksmīga un cieša sadarbība tirdzniecības centra "Sāga" koncepcijas izstrādē. Valmieras ielā ir saglabājušās vairākas kultūrvēsturiski nozīmīgas ēkas, kuru šarms un vērtība tiek saglabāta un mijiedarbojas ar plānotajām jaunbūvēm.

Jaunā tirdzniecības parka koncepcijas izstrādes komandā ir arī arhitektu birojs "DUAL arhitekti", kuri ir sevi pierādījuši, strādājot pie vairākiem VPH Grupas projektiem. Latviešu arhitekti ideju piemēro Rīgas vēsturiskā centra specifikai un vietējiem normatīviem.

"Ticam, ka projekta attīstīšana būs lielisks pienesums Rīgas pilsētai, tas uzlabos apkārtējā rajona kvalitāti. Esam optimistiski par veiksmīgu projekta attīstīšanu, sadarbojoties ar labākajiem nozares ekspertiem" pauž SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Nomnieku piesaistīšanas un pārvaldīšanas jautājumos attīstītāju galvenais partneris ir SIA "InSign".

Teritorijas novietojums Rīgas centrālajā daļā ar aktīvu satiksmes kustību, tajā pašā laikā ar plašām automašīnu novietošanas iespējām ir labi piemērots jaunā, funkcionāla tirdzniecības parka attīstīšanai, saglabājot teritorijas vēsturisko mantojumu un veiksmīgi papildinot to ar mūsdienu tirdzniecības tendencēm, uzskata projekta īstenotāji. Pašlaik notiek sarunas ar potenciālajiem nomniekiem, lai nodrošinātu optimālu un atbilstošu nomnieku sastāvu.

Juridisko atbalstu projekta realizēšanā sniedz "Cobalt". Kā norāda "Cobalt" vadošā partnere, zvērināta advokāte Dace Silava-Tomsone, beidzot atdzīvosies ilgi novārtā atstāts vēsturisks Rīgas centra kvartāls. "Zinot attīstītāja "VPH Latvia" reputāciju, pieredzi un enerģiju, nav šaubu, ka gala iznākums būs vērtīgs pienesums Rīgas darījumu un atpūtas infrastruktūrai," viņa uzskata.

VPH ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, starp kura nozīmīgākajiem līdz šim realizētajiem projektiem var minēt tirdzniecības centru "Sāga", tirdzniecības centrus Ziepniekkalnā (Valdeķu ielā) ar enkurnomnieku "Lidl", tirdzniecības centru "Mežciems", kā arī šogad atvērto zīmola viesnīcu "Hampton by Hilton" blakus lidostai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!