Foto: Publicitātes foto
VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) būvdarbu sadārdzinājumu galvenokārt segs no pērn decembrī un šogad janvārī izsludinātajos konkursos ietaupītajiem vairāk nekā 10 miljoniem eiro, informēja LVC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis.

Saistībā ar būvniecības izmaksu pieaugumu, LVC pārslēgs līgumus, kompensējot sadārdzinājumu līdz 15%.

Lazdovskis skaidroja, ka sadārdzinājumu LVC galvenokārt segs no ietaupījuma, kas tika gūts konkursos, kuri tika izsludināti pagājušā gada decembrī un šā gada janvārī. Šā gada būvdarbu sezonu LVC sāka plānot pagājušā gada augustā septembrī, kad parādījās pirmās indikācijas par budžetu.

"Tiklīdz budžets ir apstiprināts, mēs sākam izsludināt konkursus uz būvdarbiem. Šai būvdarbu sezonai mēs sākām izsludināt konkursus jau decembrī un janvārī, kas ir salīdzinoši agrāk nekā citus gadus. Šajos konkursos bija ekonomija, atsevišķiem objektiem izmaksas bija pat par 20% mazākas, nekā mēs bijām plānojuši," skaidroja LVC vadītājs.

Viņš stāstīja, ka līdz šā gada 24. februārim konkursos bija izsludināta jau vairāk nekā puse no šā gada objektiem un uzņēmumam veidojās ekonomija par vairāk nekā 10 miljoniem eiro. "To mēs arī novirzīsim darbu sadārdzinājuma segšanai," pauda Lazdovskis.

Viņš arī skaidroja, ka atsevišķos objektos, iespējams, nāksies pagarināt darbu izpildes termiņus un maksājumi pāries no šī uz nākamo gadu. Piemēram, četros objektos, par kuriem ir lauzti līgumi, jauni konkursi tiks izsludināti jūnijā, līgumus varēs noslēgt ne ātrāk kā augustā un tādēļ darbus varēs uzsākt, bet tie šogad pabeigti netiks.

"Tādējādi mēs savu budžetu plānojam sabalansēt, lai varētu sākt tos objektus, kurus esam plānojuši," uzsvēra LVC valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!