Foto: Publicitātes attēli

Paužot savu solidaritāti Ukrainas cīņai par brīvību, Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums "Food Union" radījis īpašu Ukrainai veltītu saldējumu tās nacionālā karoga krāsās, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Ar simbolisku mērķi saldējuma receptē no dabiskām izejvielām eleganti savītas ziedu garšas – plūškoka un rudzupuķu garša zilajā saldējuma krāsā un safrāna maigums saldējuma dzeltenajā krāsā, veidojot unikālu garšu kompozīciju.

Aukstajam gardumam dots "Слава Україні" nosaukums, kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.

Zili-dzeltenais saldējums bez maksas būs pieejams Ukrainas iedzīvotājiem Rīgas atbalsta centrā Kaļķu ielā 1 un Ukrainas iedzīvotāju dienas centrā "Common Ground" Andrejostas ielā 27, kā arī "Ekselence" saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā, uzrādot Ukrainas personu apliecinošus dokumentus.

Papildus tam "Слава Україні" saldējumu ierobežotā apjomā no 18. jūnija būs iespējams iegādāties ikvienam "Food Union" internetveikalā "Pienaveikals.lv" un "Ekselence" saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā. Viens eiro no katra šī saldējuma pārdošanas tiks ziedots Ukrainas bērnu aizsardzības organizācijai "Голоси дітей" ("Bērnu balsis") ar "Ziedot.lv" atbalstu.

"Šis saldējums ir veltījums Ukrainas tautas drosmei un brīvības mīlestībai. Bet vēl svarīgāk – tas ir atgādinājums ikvienam Latvijas iedzīvotājam, ka Ukrainā joprojām notiek briesmīgs karš, tāpēc mums jāturpina palīdzēt tās cilvēkiem arī pēc tam, kad pirmais atbalsta vilnis ir rimis," uzsver "Food Union" ģenerāldirektore Latvijā Irēna Holodnaja.

"Ukrainai veltīta saldējuma izstrāde bija emocionāli nozīmīgs notikums mūsu komandai. Tas ļāva katram izstrādes procesā iesaistītajam justies piederīgam un atbalstīt ukraiņus caur to, ko mēs protam vislabāk – izstrādāt un ražot gardus un ļoti kvalitatīvus produktus. Mums arī noderēja mūsu pieredze no 2018. gada, kad radījām saldējumus nacionālo karogu krāsās par godu Latvija, Igaunijas un Lietuvas simtgadēm," viņa papildina.

Kopš šī gada 9. marta "Food Union" ik dienas atbalsta Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem ar svaigiem piena produktiem – krējumu, sviestu "Rasa", pienu un sieriem "Limbažu piens", sieriem "Dzintars", jogurtiem "Lakto", biezpiena sieriņiem un desertiem "Kārums", piena dzērieniem "Rasēns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!