Foto: Publicitātes attēls

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā no 2021. gada 1. marta līdz šā gada 28. februārim strādāja ar 101,42 miljonu eiro lielu apgrozījumu, bet zaudējumi palielinājās līdz 53,36 miljoniem eiro, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

Zaudējumi radušies, jo uzņēmums turpinājis ieguldīt mazumtirdzniecības ķēdes attīstībā un ar to saistītajos procesos.

Pirmos 15 veikalus SIA “Lidl Latvija” atklāja vien aizvadītā gada 7. oktobrī, bet līdz finanšu gada beigām uzņēmums bija atvēris 18 veikalus.

Pagājušajā finanšu gadā SIA “Lidl Latvija” bija darba devējs 1768 darbiniekiem, kopumā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā aizvadītajā gadā samaksājot 16,07 miljonus eiro, iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku mazumtirgotājs samaksājis 2,77 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 5,7 tūkstošus eiro.

SIA “Lidl Latvija” turpināja iesākto ilgtspējas jomā, realizējot vairākus projektus. Kopā ar Pasaules Dabas fondu tika organizētas vairākas vides sakopšanas talkas, kā arī uzņēmums ar saviem projektiem piedalījās Pasaules vides akcijā "Zemes stunda". Lai veicinātu darbinieku izpratni par videi draudzīgākiem risinājumiem, SIA “Lidl Latvija” arī organizēja vairākas aktivitātes gan par videi draudzīgākiem transporta veidiem, gan atkritumu šķirošanu.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. marta līdz 2021. gada 28. februārim, "Lidl Latvija" apgrozījums bija 2,601 miljons eiro, bet kompānijas zaudējumi – 51,59 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!