Foto: Pexels.com, ROMAN ODINTSOV

Aviokompānijām paredzēto ēdienu ražotājs un realizētājs SIA "Airo Catering Latvija" pērn strādāja ar 9,17 miljonu eiro apgrozījumu un 11,91 tūkstoša eiro peļņu, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

SIA "Airo Catering Latvija" iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka 2021. gada sākumā tā darbību turpināja spēcīgi ietekmēt Covid-19 izplatības mazināšanas ierobežojumi, kas tieši skāra tūrisma un ēdināšanas nozares. Gada otrajā pusē, samazinoties Covid-19 izplatībai, bija vērojama situācijas stabilizēšanās. Pieaugot pieprasījumam, auga arī SIA "Airo Catering Latvija" sniegto ēdināšanas pakalpojumu apjoms aviokompānijām Starptautiskajā "Lidostā "Rīga"" un kafejnīcās.

Salīdzinot ar 2020. gadu, kad SIA "Airo Catering Latvija" apgrozījums bija 6,88 miljoni eiro, pērn tas palielinājās līdz 9,17 miljoni eiro. Tomēr "Lursoft" dati rāda, ka SIA "Airo Catering Latvija" apgrozījums vēl nav sasniedzis 2019. gada rezultātu, kad tas bija 16,85 miljoni eiro. Uzņēmums prognozē, ka 2019. gada apgrozījuma un peļņas rādītājus tas varētu sasniegt 2023. – 2024. gadā.

Atbilstoši noslodzei 2021. gadā, SIA "Airo Catering Latvija" veica atbilstošus pasākumus, lai mazinātu un amortizētu ierobežojumu negatīvo ietekmi. Uz laiku tika pārtraukta vai ierobežota ēdināšanas pakalpojumu sniegšana uzņēmuma kafejnīcās, tika veikta būtiska izmaksu samazināšana, naudas plūsmas pārstrukturizācija un izmaksu kontrole. "Liels izaicinājums bija izvērtēt situācijas attīstības prognozi un pieņemt atbilstošus, savlaicīgus un samērīgus lēmumus," teikts SIA "Airo Catering Latvija" vadības ziņojumā.

Uzņēmums pagājušajā gada pirmajā pusgadā izmantoja valdības sniegtos atbalsta instrumentus – saņemti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī darbinieki, kuri netika nodarbināti vai arī tika nodarbināti samazinātu darba laiku, saņēma dīkstāves un subsidētās darba algas pabalstus.

Pārskata gadā SIA "Airo Catering Latvija" izvērtēja un izvirzīja sešus mērķus uzņēmuma ilgtspējas nodrošināšanai. Saskaņā ar šo stratēģiju, SIA "Airo Catering Latvija" uzsāka pāreju uz videi draudzīgu iepakojumu izmantošanu, energoefektivitātes uzlabošanu ražošanas procesā, darbinieku apmācību par atbildīgu patēriņu un energoefektivitāti, kā arī darba vietu modernizāciju un citus pasākumus.

2020. gadā uzņēmuma zaudējumi bija 2,05 miljoni eiro.

SIA "Airo Catering Latvija" kapitāldaļu turētājs ir zviedru "Airo Catering Services Swedan" AB. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 164 strādājošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!