Foto: Publicitātes foto

AS "Sadales tīkls" tarifā plānots samazināt mainīgo maksu, bet palielināt fiksēto maksu, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

"Protams, mums izmaksas aug un mēs skatāmies uz nākotni un domājam par tarifa izmaiņām, bet mēs domājam, ne tikai naudas izteiksmē, bet konceptuālā," teica Jansons, norādot, ka tiek domāts par to, ka mainīgā maksa tiks samazināta, bet fiksētā tiks palielināta.

Vienlaikus Jansons uzsvēra, ka tarifa izmaiņas nav plānotas šajā gadā.

Viņš atzīmēja, ka "Sadales tīkls" šobrīd vairs nav tikai kilovatstundu pārvadītājs. "Pārvadītā kilovatstunda vairs nav tik būtiska izmaksu nesēja. Būtiskāk ir, vai tu esi pieslēgts tīkliem vai neesi. Līdzīgi kā ar mobilo telefonu - vai nu tev ir sakari vai nav. Minūtes mēs vairs neskaitām," sacīja "Sadales tīkla" vadītājs.

"Sadales tīkla" tarifu veido maksa par elektroenerģijas piegādi atbilstoši patērētajām kilovatstundām, kā arī fiksēta ikmēneša maksa par pieslēguma nodrošināšanu.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!