Foto: Publicitātes foto

Autotransporta direkcija ir reģistrējusi jaunu mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzēju darbībai Latvijā – "Taxigo Tallinn" OU, kas taksometra vai pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili izsaukšanai piedāvās mobilo lietotni "Forus Taxi". Līdz šim šādus pakalpojumus Latvijā sniedza zīmoli "Bolt" un "DispoCars", informē Autotransporta direkcija.

"Taxigo Tallinn" OU reģistrācija veikta ar nosacījumu, ka uzņēmums pirms pakalpojumu sniegšanas uzsākšanas apliecina, ka datu nodošana Valsts ieņēmumu dienestam tiek nodrošināta tiešsaistē uzreiz pēc brauciena. Pakalpojumu sniedzējs Autopārvadātāju informatīvajā datu bāzē ir reģistrēts šī gada 27. jūlijā (atbilstoši Autopārvadājumu likuma un Ministru kabineta 2019. gada 19. novembra noteikumu Nr. 541 "Noteikumi par tīmekļvietņu vai mobilo lietotņu pakalpojuma sniedzējiem pasažieru komercpārvadājumos ar taksometru un vieglo automobili" 4. punktam).

"Forus Taxi" lietotne jau ir pieejama Igaunijā un Lietuvā, un tagad pasažieriem to būs iespēja izmantot arī Latvijā taksometra vai pasažieru komercpārvadājuma ar vieglo automobili izsaukšanai. Jauna pakalpojumu sniedzēja ienākšana palielinās izvēles iespējas pasažieriem izsaukt taksometru, kā arī pārvadātājiem izvēlēties to partneri, kas nodrošina izdevīgākus nosacījumus.

"Forus" ir Igaunijā radīta braucienu platforma, kas savu darbību uzsāka 2022. gada aprīlī, un tās dibinātājs ir Igaunijas uzņēmēj Urmass Sērumā (Urmas Sõõrumaa), kuram pieder arī tradicionālā transporta pakalpojumu uzņēmumiem "Forus Takso", kā arī uzņēmumu grupa, kas ietver gan nekustamo īpašumu attīstības un pārvaldības pakalpojumus, gan drošības, energoefektivitātes un uzkopšanas pakalpojumus.

Šobrīd "Forus" braucienu platforma piedāvā transporta pakalpojumus gandrīz visās lielākajās Igaunijas pilsētās ar vairāk nekā 2000 darbiniekiem. Savukārt Lietuvā un Latvijā savus pakalpojumus "Forus" sāk piedāvāt ar 2022. gada jūliju.

"Forus" dibinātājs un īpašnieks Urmas Sērumā teic, ka trīs mēnešu laikā veiksmīgi ieviesta "Forus" braucienu platformu Igaunijā un uzņēmumā redz lielu potenciālu visās Baltijas valstīs. Pirms divām nedēļā, braucienu platforma "Forus" tika ieviesta Lietuvā un, sākot no trešdienas, tā ir pieejama Latvijā.

"Forus" braucienu platformas stratēģija ir arī ieviest pilnīgi jaunu programmu "US Token". Programma sniegs iespēju visiem platformas lietotājiem – transporta vadītājiem, klientiem un citiem iesaistītajiem, kļūt par uzņēmuma līdzīpašniekiem, tikai izmantojot "Forus" pakalpojumus. Visi "Forus" klienti, vadītāji un citi darbinieki saviem braucieniem varēs iegūt tokenus, ko pēc pieciem gadiem varēs apmainīt pret uzņēmuma akcijām. Piemēram, ja, izmantojot "Forus" platformas pakalpojumus, cilvēks iztērēs vai nopelnīs kopā 100 eiro, tad savā kontā nopelnīs vienu "US Token".

"Šobrīd plānots, ka kopējais turpmāk izplatīto 30 miljonu tokenu skaits segs 3% no uzņēmuma apgrozījuma. Aptuveni pēc pieciem gadiem tos varēs apmainīt pret uzņēmuma akcijām. Tas nozīmē, ka pie labas uzņēmuma darbības, autovadītājs ar vidēju aktivitāti piecu gadu laikā saņems bonusu, piemēram, jaunas automašīnas vērtībā," komentē Urmass Sērumā.

Uzņēmumā darbojas arī Sērumā 19 gadīgā meita, Katrīna Sērumā (Katriin Sõõrumaa), viņa teic, ka šodien lielākā daļa pakalpojumu ir pārvietoti uz lietotnēm, un klientu pieprasījums pēc pakalpojumu pieejamības lietotnēs turpina tikai pieaugt. "Pati dzīvoju divās pilsētās Tallinā un Londonā, un tiešām redzu, kā pilsētu straujā un pastāvīgā attīstība padara automašīnas īpašumtiesības dārgākas un laikietilpīgākas," novērojusi Katrīna Sērumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!